Laatste binnenstadvideotheek sluit zijn deuren

Woensdag 26 januari 2011

Door Tamara Cheizoo-Buis

Nooit meer naar de videotheek, of noemen we het sinds de DVD ook DVD-theek? Hoe je het ook went of keert: de laatste videotheek in de binnenstad is gesloten. Ik herinner me nog diverse avonden waarop we ‘ff een filmpje gingen halen’. Daarvoor of daarna staken we de Hofstraat nog even over naar de super en de slijter (die er inmiddels ook niet meer zitten) voor lekkere hapjes en drankjes. Toch wel een soort van nostalgie. Lekker lang neuzen tussen de nieuwste films. Wordt het een thriller, de nieuwe James Bond of gaan we meteen voor een hele stapel films ‘uit de oude doos’ en houden we een complete filmmarathon?

Ik snap dat iedereen tegenwoordig on demand een film uit zijn eigen mediabox tovert. Die het bij mij overigens vaker niet dan wel doet, maar da’s een ander verhaal. Daar hebben de gevstigde videotheken ongetwijfeld veel last van. Ik maak me er zelf ook schuldig aan, dat zal ik niet ontkennen.
Maar toch, noem me sentimenteel maar toen ik laatst over de Hofstraat fietste en zag dat de deuren voorgoed gesloten waren, vond ik dat toch jammer. Het einde van een tijdperk, zullen we maar zeggen. Ik hoop dat andere videotheken het voorlopig nog wel redden, mij mogen ze binnenkort weer als klant begroeten!

Foto: Peter Vroon

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!