Laatste fase van werkzaamheden nieuwbouwwijk ’t Podium gestart

Donderdag 13 januari 2022

Door Tim Uilen

De afgelopen jaren heeft de nieuwbouwwijk ’t Podium in Apeldoorn-Noord veel ontwikkelingen gezien. Momenteel is het tijd voor de 4e, en tevens laatste fase, van dit project. Er komen in totaal 43 eengezinswoningen en 42 appartementen, waarbij de woningen aan de Saloméstraat op de oude locatie van tijdelijk winkelcentrum Anklaar komen. De appartementen komen in 2 wooncomplexen, deze gebouwen krijgen dezelfde uitstraling als de gerealiseerde appartementencomplexen aan de Normastraat. Woningcorporatie Ons Huis is al begonnen met de werkzaamheden aan de appartementen. De bouw van de eengezinswoningen zou eind vorig jaar al beginnen, alleen door een appel van een omwonende konden de werkzaamheden nog niet beginnen.

Parkeren

Het appel dat bij de Raad van State is beland, gaat eigenlijk om de bestaande parkeerplaatsen bij woongebouw De Parel. Volgens de appellant zouden deze plekken verdwijnen als de gemeente en woningcorporatie Ons Huis de plannen uitvoeren. Dat is niet handig voor bewoners die minder goed ter been zijn. Daarom is deze omwonende in beroep gekomen tegen het bestemmingsplan. Uiteindelijk heeft de Raad van State de kant van de gemeente gekozen. Wel gaat de gemeente, na overleg met bewoners van De Parel, 3 á 4 extra parkeerplaatsen toevoegen op het terrein. Het plan dat er al lag zou voor de nieuwe woonwijk 91 parkeerplaatsen toevoegen, terwijl het huidige parkeerterrein bij De Parel 21 plekken heeft.

Daarnaast wilde de bewoners van De Parel ook dat de nieuwbouw iets noordelijker zou komen. De nieuwe woningen zouden namelijk te dicht bij hun woongebouw gebouwd worden, terwijl er noordelijker nog genoeg ruimte ligt om de geplande woningen te verschuiven. De gemeente gaat dit niet doen. Tussen de nieuwbouw en Normastraat ligt namelijk een groene strook die bijna tot winkelcentrum Anklaar loopt, de gemeente wil deze doorlopende strook niet kwijt raken. Daarom kan autoverkeer in dit gebied ook niet meer van de Tannhäuserstraat naar de Normastraat. Dit kan al een tijdje niet meer, maar toen de flatgebouwen hier stonden nog wel.

Nieuwbouw

Werkzaamheden voor de appartementen zijn al begonnen. De 2 complexen moeten eind 2022 opgeleverd worden en zullen er dus uitzien als de complexen die al aan de Normastraat staan. De 42 appartementen worden, net zoals de 43 eengezinswoningen, aangeboden binnen de sociale huursector. Via Woonkeus Stedendriehoek kan je in aanmerking komen voor een appartement of woning. De eengezinswoningen worden verdeeld in 6 blokken, allemaal met de achtertuin richting de parkeerplaatsen. Werkzaamheden aan deze woningen zouden al in 2021 beginnen, maar werden door het appel iets uitgesteld. De start zal nu in februari zijn, daardoor kunnen de woningen in het 4e kwartaal van 2022 aangeleverd worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!