Laatste kans bezoek tentoonstelling beeldhouwkunst uit Italie

Vrijdag 7 januari 2011

Door CODA

Laatste kans bezoek tentoonstelling Verbeelding uit Val gardena

Komend weekend wordt de tentoonstelling Verbeelding uit Val Gardena – Moderne beeldhouwkunst uit Noord-Italië bij CODA Museum afgesloten. De levensgrote sculpturen zijn dan voor het laatst in Nederland te zien. Want daarna gaan de beeldhouwwerken van de negen kunstenaars uit Val Gardena, Zuid-Tirol weer terug naar Italië.
Gastcurator en Apeldoorns beeldend kunstenaar Tirza Verrips ontdekte het werk van deze bijzondere groep kunstenaars per toeval tijdens een skitrip in Val Gardena. Hij kwam in contact met een van hen  en samen brachten ze deze interessante groep kunstenaars bij elkaar.

Rondleiding en filmarrangement
Zondag 9 januari is er om 14.00 uur een rondleiding door de tentoonstelling.
In samenwerking met Gigant is er een arrangement ‘Italië in beeld’. Voor € 17,50 kunnen deelnemers genieten van dit arrangement, bestaande uit museumbezoek, anti-pasti en een prosecco in CODA Café en aansluitend om 16.30 uur een bezoek aan de Italiaanse film Tea with Mussolini in Gigant.
Kinderatelier: filosoferen over kunst
Zondagmiddag van 14.00 – 15.30 uur is er een speciaal kinderatelier. Kinderen kunnen met houtskool en blauw papier een eigen kunstwerk vervaardigen. Deelname: € 2,50 per kind. CODA Museum is zaterdag geopend van 10.00 – 17.00 uur. Zondags van 13.00 – 17.00 uur.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!