Leegloop Hoofdstraat-Noord: only the strong survive?

Dinsdag 6 april 2010

Door Tamara Cheizoo-Buis

Al langere tijd dreigt het noordelijke deel van de Hoofdstraat (vanaf Kijkshop richting Caterplein) slachtoffer te worden van de ontwikkeling aan de zuidkant. De komende nieuwbouw tegenover McDonald’s bevestigt dit maar weer. Gevolg is dat de ‘probleemkant’ steeds meer leegstand kent. Achter elkaar verdwenen Eethuisje Calipso en het ertegenover gelegen Granny’s. Beide daghorecagelegenheden wat juist gestimuleerd zou worden op deze locatie. Ook de winkels Ada’s Exclusieve Cadeaus en Blickvangers zijn inmiddels gesloten.

Wethouder Spoelstra maakt zich zorgen en hoopt dat de aanpak van het Caterplein en de bioscoop een positief effect hebben op de leegstand. Hoofstraat-Noord is immers een belangrijk overgangsgebied tussen het Caterplein en winkels en moet klanten trekken.
Onlangs stelde het Ministerie van Economische Zaken een kwart miljoen euro beschikbaar om tot en met volgend jaar het winkelgebied aan te pakken. Commercieel directeur Frans Laarman van Elizen Vastgoed (een van de trekkers van de binnenstadsplannen) ziet het minder zwaar in. Hij ziet het als gevolg van de crisis dat dit soort ondernemers hun deuren moeten sluiten.
Ik vraag me dat laatste eerlijk gezegd af. Dit deel van de Hoofdstraat kent  behoorlijk wat verloop en ook weer niet. Zo kende de locatie waar voorheen het Muziek Café zat al verschillende namen maar hebben gelegenheden als Multivlaai en Rockcafé Ozzy’s een lange adem. Ook Rethmeier Exclusieve Schoenen is een gevestigde naam.  Ben erg nieuwsgierig naar de plannen van Laarman!

Bron: de Stentor

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Hoofdstraat Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!