Leerlingen delen kerstpakketten uit aan mensen in moeilijke situatie

Donderdag 4 december 2014

Door Redactie

© Foter / Eelke de Bouw

Ruim 150 leerlingen uit mavo 3 van het Veluws College Mheenpark gaan dinsdag 9 december op pad om tachtig feestelijke kerstpakketten uit te delen aan mensen die in een moeilijke situatie zitten. Dat doen de leerlingen in samenwerking met Stichting Present.

De pakketten, gratis geleverd door Makro groothandel, worden eigenhandig door de leerlingen gevuld. Wat in de pakketten belandt, hangt af van de gezinssamenstelling van de ontvanger. Vervolgens gaan de leerlingen langs bij tachtig Apeldoorners om een kerstpakket te bezorgen, samen met een kerstkaart met een feestelijke kerstwens. Geluk&Co leverde gratis de kerstkaarten.

De leerlingen hebben van Stichting Present een lijst met adressen gekregen. Deze stichting zet zich al langere tijd in voor deze mensen in een moeilijke situatie. Zij moeten bijvoorbeeld samen met hun gezin rondkomen van 40 euro per week en zijn soms afgesloten van elektra en gas. Dus ook in deze koude wintermaanden. Er zijn verschillende redenen dat mensen in zo’n situatie beland zijn. Soms kampen mensen met psychiatrische problematiek of zijn ze door faillissementen of echtscheidingen in de problemen geraakt. In veel gevallen blijkt dat een dosis pech al voldoende kan zijn om in deze situaties terecht te komen. Daarom willen leerlingen van Veluws College Mheenpark graag een steentje bijdragen om voor deze plaatsgenoten de feestdagen een beetje feestelijker en lichter te maken. Ze gaan een pakket samenstellen waarvan ze denken: “Zo’n pakket zou ik zelf ook wel willen krijgen!”

Over Stichting Present
Stichting Present is opgericht vanuit de overtuiging dat er groepen mensen zijn die zich willen inzetten in de samenleving. Aan de andere kant zijn er mensen die in situaties verkeren waar de
hulp van een groep een grote steun kan zijn. Maar waar begin je als groep en hoe komt de hulp op de juiste plek? Er is een verbindende schakel, een brug nodig. Present heeft als missie die brug te zijn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!