Leger des Heils start binnenkort met jaarlijkse collecte actie

Donderdag 16 november 2023

Door Redactie

In de week van 27 november tot en met 2 december organiseert het Leger des Heils in Apeldoorn zijn jaarlijkse huis-aan-huiscollecte. Gedurende deze week zullen de toegewijde collectanten van het Leger des Heils actief zijn in de straten van Apeldoorn en omgeving, met als doel de inwoners uit te nodigen een financiële bijdrage te leveren aan het werk van de organisatie.

Herkenningspunten van collectanten

De collectanten zijn goed herkenbaar aan hun bekende uniform van het Leger des Heils. Allen dragen een opvallende rode collectebus met het herkenbare logo van de organisatie. Het Leger des Heils is verheugd over de grote groep. Deze bestaat uit 75 Apeldoorners die zich ook dit jaar weer inzetten om de collecte tot een succes te maken. Naast contante donaties is het eveneens mogelijk om met een QR-code een bijdrage te leveren.

Opbrengst

De opbrengst van de collecte zal worden besteed aan activiteiten voor de inwoners van Apeldoorn en omgeving. Onder andere zal ‘de Verbinding’, de ontmoetingsplek van het Leger des Heils in Apeldoorn-Zuid, profiteren van deze financiële steun. Wekelijks genieten ongeveer honderddertig mensen daar van gezellige ochtenden, creatieve bezigheden, en advies bij financiële of andere problemen. Daarnaast worden wekelijks voedselpakketten verstrekt aan zo’n 50 huishoudens, en ontvangen 30 gezinnen zelfgekookte warme maaltijden.

Waardering van korpsofficieren

Majoors Frieda Hanouwer en Janneke Rozema, korpsofficieren van het Leger des Heils in Apeldoorn, delen hun enthousiasme voor de collecte: “Collecteren lijkt misschien niet meer van deze tijd, maar wij doen het al vele jaren met plezier. De verrassing door de gesprekjes aan de deur en de vrijgevigheid van mensen komt elke keer weer terug. We hebben deze bijdragen hard nodig om ons werk voort te zetten. Alles wordt duurder! Daarom gaan wij er ook dit jaar op uit, in het vaste vertrouwen dat veel mensen bereid zijn ons financieel te steunen. Dat geeft ons, zelfs als het koud is, een warm en dankbaar gevoel.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!