Lentebok staat koud tijdens Bierfestival Ugchelen

Maandag 17 april 2017

Door Marianne Zegwaard-Waanders

Op het moment dat het Bierfestival in Apeldoorn wankelt en er hard wordt gewerkt dit in 2018 wellicht weer doorgang te laten vinden, beleeft het Ugchelse Bierfestival zijn primeur met de Lentebok-editie. Het is fris op deze 2e Paasdag, maandag 17 april, maar een biertje gaat er blijkbaar ook met deze temperaturen best in.

,,Het evenement is een samenwerking tussen Albert Heijn van den Heuvel, Gall & Gall Ugchelen en Leef Eten en Drinken in Apeldoorn en Ugchelen, gerund door mijn broers Gerlof en Bernd”, vertelt een van de organisatoren, Pedro van den Heuvel. ,,Het is een samenwerking tussen ons drieën en nee, het is geen vervanging voor het bierfestival in de stad. We hebben meerdere plannen en één daarvan is het Bierfestival Ugchelen. We willen dit eerst klein beginnen en zien of het aanslaat. Daarna bepalen we hoe we verder gaan. We doen dit dan naast het Zomerfeest in Ugchelen. Er mag wel wat meer gebeuren in Ugchelen, vinden wij. En daar willen we graag een bijdrage aan leveren. We voelen ons er ook een beetje verantwoordelijk voor.”

Als om half vier de zon schijnt, is het druk in de tent die voor driekwart gevuld is. Een echt familietreffen waar jong en oud geniet van bier, wijn en frisdrank. De organisatoren steken zelf de handen uit de mouwen achter de tap. Pedro geeft aan tevreden te zijn over de opkomst: ,,Aan het begin van de middag had ik er even een hard hoofd in, nu loopt het lekker door.” Dan is zijn aandacht weer weg, zijn hulp wordt ingeroepen, want de gasten staan in de rij voor het koude Lentebokbier.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?