Leuke activiteiten voor aankomende Hemelvaartsdag

Vrijdag 13 mei 2022

Door Redactie

Donderdag 26 mei is het weer Hemelvaartsdag in Nederland. Aangezien dit een officiële vrije dag is, zijn een hoop scholieren en werknemers vrij. Een hoop mensen maken er graag ook een lang weekend van en nemen de vrijdag ook vrij. Heb jij al plannen of heb je nog geen idee wat er met Hemelvaartsdag te doen is? Hemelvaartsdag is de perfecte dag om even lekker te ontspannen. Heb je nog geen plannen of wil je eens wat anders doen dan alleen thuis blijven, bekijk dan ons lijstje met leuke activiteiten.

Featival Maaiveld

Dit tweedaagse festival laat je op 26 en 27 mei op verschillende locaties in de binnenstad genieten van meer dan 25 optredens, voorstellingen en shows. Nationale en lokale artiesten combineren muziek, dans, theater en beeldende kunst op ongewone en unieke wijze. Op het programma staan niet alleen de grote namen zoals Ellen ten Damme en Roel van Velzen, maar het festival biedt ook podium aan nieuwe en minder bekende artiesten. Alle informatie is hier te vinden: https://www.maaiveldfestival.nl/

Bezoek het Ensing Zeepkisten festival

Het Ensing Zeepkisten Festival is weer terug van weggeweest in het orderbos in Apeldoorn. De 11e editie belooft een groot feest te worden na het succes van 2019 toen maar liefst 15.000 bezoekers aanwezig waren. Dit jaar wordt het Zeepkisten Festival gedurende drie dagen gevierd, van 26 mei tot en met 28 mei. In deze groene omgeving kun je deelnemen aan allerlei creatieve activiteiten zoals een eigen vogelhuisje timmeren. Daarnaast worden er diverse shows gegeven en je kunt het insectenpad volgen. Voor de ouders is er uiteraard een aangenaam terras waar zij hopelijk kunnen genieten van de zon onder het genot van een drankje. Diverse foodtrucks zullen zorgen voor een smakelijke lunch en diner. Kortom, het belooft een ideaal uitje te worden voor gezinnen met jonge kinderen en liefhebbers van gezelligheid. Kom je niet uit de buurt? Dan kun je een plaatsje boeken op de festivalcamping.

Neem deel aan de Marialust Rally

Houd jij ervan om te toeren door de prachtige omgeving van de Veluwe, dan is de Marialust Rally wel wat voor jou. De rally gaat om 13:30 uur van start en zal rond 17:00 zijn afgelopen. De deelnemers worden bij de finish line opgewacht met een buffet en je kunt zelfs een prijsuitreiking verwachten.

Ga dauwtrappen met een vroege wildwandeling

Als je in de bosrijke omgeving van Apeldoorn woont dan is er geen betere manier om je dag te beginnen dan met een informatieve boswandeling. Dauwtrappen verwijst naar het eeuwenoude gebruik waarbij men om 03.00 uur opstond om vervolgens op blote voeten in het gras vol dauw te dansen. Er wordt onder andere heel vroege wildwandelingen georganiseerd onder begeleiding van natuurgids Sebastiaan van Empel. Tijdens de wandeling kun je de heerlijke bosgeuren opnemen, genieten van de rust en je leert het een en andere over het rijke bosleven. De natuurgids weet je immers alles te vertellen over de wilde zwijnen, reeën en bosuilen uit de omgeving. Je kunt overigens ook gratis dauwtrappen in het Nationale Park De Hoge Veluwe. Normaal gesproken is het park pas vanaf 8.00 uur geopend maar op Hemelvaartsdag mogen gasten om 06.00 uur al naar binnen. Houd er wel rekening mee dat auto’s pas vanaf 08.00 uur op het park zijn toegestaan. Als je voor die tijd met de auto komt dan kun je de auto wel op een van de parkeerplaatsen bij de ingang parkeren tegen het reguliere tarief. Voor degenen die liever niet vroeg opstaan heb je ook de mogelijkheid om later op de dag een wandelexcursie te volgen en een exclusieve wildobservatie te volgen onder leiding van een gids.

Bewonder stoomlocomotieven op de Nationale Stoomtreindag

Veel mensen weten niet dat Hemelvaartsdag ook de Nationale Stoomtreindag is. Je kunt onder andere bij de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij terecht om meerdere historische rijtuigen te bewonderen. De stoomlocomotieven worden opgestookt en je kunt zelfs mee voor een ritje tussen Apeldoorn en Beekbergen of Beekbergen en Loenen. Als je graag gaat dauwtrappen dan is er zelfs de mogelijkheid om je fiets gratis mee te nemen. Op Hemelvaartsdag voegt de trein namelijk een speciale fietsenwagon toe.

Mis je nog leuke uitjes in dit overzicht? Stuur dan een mail aan redactie@apeldoorndirect.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!