Lezing glaskunstenaar Menno Jonker

Vrijdag 7 mei 2010

Door Redactie

Zondagmiddag 16 mei verzorgt Menno Jonker een lezing bij CODA, Vosselmanstraat 299 in Apeldoorn. Menno Jonker  is de ontwerper van het ‘Herinneringsmonument 30 april 2009’ dat op 29 april in Apeldoorn is onthuld door Koningin Beatrix en haar familie. Aanvang lezing 14.00 uur.

Toegangsprijs lezing:
€ 10,- , inclusief consumptie en entree museum. CODA leden betalen € 7,50.
 
Onder de titel ‘Moments in Time’ toont CODA Museum nog t/m 30 mei 2010 een ruime selectie glassculpturen van Menno Jonker die tussen 2004 en 2010 zijn ontstaan. De 42-jarige Amsterdammer is uitgegroeid tot een van de beste glaskunstenaars ter wereld. Menno Jonker heeft zich voor deze sculpturen laten inspireren door de onderzeewereld én door autobiografische gebeurtenissen.
Prof. Dan Klein typeert zijn werk als ‘lyrisch abstract’. Hij voelt zich enerzijds thuis binnen de Calvinistische Nederlandse glastraditie, maar heeft daarin zijn eigen unieke en overtuigende stijl gevonden. Een stijl die buitengewoon zinnelijke, sensuele beelden oplevert, met een beschouwelijke kant en een kant waarin humor en relativering niet ontbreken.
Het Corning Museum of Glass (USA) heeft Menno Jonker in 2001 uitgeroepen tot een der beste glaskunstenaars ter wereld. Dit bracht hem internationale erkenning.
Zijn kunstwerken zijn vertegenwoordigd in musea zoals het Nationaal Glasmuseum Leerdam, het Gemeentemuseum Den Haag, het Victoria and Albert Museum in Londen en het Musee des Arts Decoratifs – Louvre in Parijs.
 
Menno Jonker is in 1968 geboren in Castricum, hij werkt in Amsterdam, maar woont tegenwoordig ook deels in Epe.
 
www.coda-apeldoorn.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!