‘Licht op Herinnering’ is terug. En hoe!

Donderdag 20 oktober 2022

Door Redactie

Het is alweer drie jaar geleden dat de laatste echte editie ‘Licht op Herinnering’ werd gehouden. In de tussentijd is er veel veranderd. Bijna het hele bestuur is vernieuwd waardoor er ruimte is voor allerlei nieuwe inzichten, plannen en uitvoeringen. Wat het meest op zal vallen is dat ‘Licht op Herinnering’ terug is op de begraafplaats aan de Soerenseweg in plaats van op begraafplaats Heidehof.

Licht op Herinnering

‘Licht op Herinnering’ geeft iedereen de mogelijkheid om op de jaarlijkse herdenkingsavond uw overleden dierbaren op een respectvolle persoonlijke, manier te herdenken en te gedenken. De herdenkingsavond is voor iedereen en staat los van geloof, begraafplaats of plek waar de as verstrooid is.

Gedenk je geliefde

“Twee jaar geleden vierden we ‘Licht op Herinnering’ nog online met de kreet “Nu op afstand om elkaar zo weer vast te kunnen houden.” Het heeft even geduurd maar op woensdagavond 2 november is er weer een echte Licht op Herinnering op de begraafplaats aan de Soerenseweg. U bent welkom van 19.00 – 22.00 uur om een mooi verlichte route te lopen. Onderweg komt u allerlei plekken tegen waar u uitgenodigd wordt om op een creatieve manier uw overleden geliefden te gedenken en herinneringen op te halen. Onderweg komt u ook beeldende kunst tegen en zullen verschillende muzikanten bijdragen aan de sfeer.” zegt Tom van ‘Licht op Herinnering’ en voegt daaraan toe ” Het lichtplan is volledig aangepast en er zijn nieuwe activiteiten bedacht. We hebben nu twee kunstenaars in het bestuur die allerlei nieuwe ideeën meebrengen en vooral ook erg ervaren zijn om laagdrempelige activiteiten te bedenken waar iedereen, van 4 – 94 jaar oud, aan mee kan doen.”

Memorabele activiteiten

Sommige activiteiten komen terug, zoals het zeer geliefde zingen van de namen. Je schrijft een naam op en twee zeer geschoolde zangers / zangeressen zullen ter plekke, al improviserend, deze naam tweestemmig zingen. Je kunt dwalen door het vlinderlaantje, je kunt een zandtekening maken waarbij het leven door de vingers stroomt, gedenkscrabble spelen, waarbij je herinneringen aan een dierbare mag leggen. Er is gedachtenissoep, je kunt een bladzijde maken uit het levensboek, draadschrijven uit gedragen kleren, dolen in rouw en reuzebellen blazen.

Kom herdenken

De toegang is gratis, wel wordt er van de bezoekers een vrijwillige bijdrage gevraagd. Je kunt je ook aanmelden als vrijwilliger. Informatie of aanmelden kan via aanmelden@lichtopherinnering.nl. De organisatie verzoekt om zo veel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen in verband met de beperkte parkeerruimte. Meer informatie vind je op de website of op Facebook.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!