Licht op Herinnering moet helaas een jaar overslaan

Dinsdag 21 oktober 2014

Door Maria de Greef

Na 6 prachtige edities van Licht op Herinnering, heeft de werkgroep moeten besluiten om een jaar over te slaan. 

De herdenkingsavonden op de Soerenseweg worden door steeds meer mensen bezocht en de reacties zijn steeds overweldigend: “Ontroerend, ik voel me gedragen, wat een mooie wijze om een geliefde te herdenken”.

Afgelopen jaar werden er zo’n 1200 bezoekers geteld. Hoewel de avonden geheel op vrijwillige inzet draaien; zowel van de musici, kunstenaars, vrijwilligers en werkgroep, is de organisatie een kostbare aangelegenheid.  Sponsoring van onder andere het lichtbedrijf, de catering en de bloemen helpt enorm, maar dekken de kosten niet.

De werkgroep vond het budget te krap om dit jaar door te kunnen laten gaan. “We willen de bezoekers niet teleurstellen, maar voldoen aan de hoge verwachtingen – inkrimpen of minder activiteiten doen is geen optie”, aldus drie van de organisatoren: Alinde Vrolijk, Mirjam Verweij en Grietje Vermeer. De werkgroep pakt het opengevallen jaar aan om extra sponsors te werven. Want deze traditie mag niet verloren gaan. En- zo belooft de werkgroep: van uitstel komt geen afstel. De nieuwe datum voor 2015 is zelfs al bekend: 4 november.

Penningmeester Maria de Greef:” Hopelijk is deze situatie voor de vele bezoekers ook een wake-up call, namelijk dat het organiseren van een dergelijke herdenking veel geld kost. Hopelijk zijn er volgend jaar meer donaties.

Meer weten over Licht op Herinnering of een bijdrage leveren? Bekijk dan Lichtopherinnering.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!