Liefdesmars Apeldoorn krijgt vorm en staat steeds steviger in de schoenen

Maandag 22 april 2019

Door Marieke Nuijten

Weet je nog? Eind maart waren wij van Apeldoorn Direct de eersten die er aandacht aan gaven. De Liefdesmars, het piepkleine ideetje van Amanda Kraal. Dat ‘ideetje’ is inmiddels uitgegroeid tot een evenement dat steeds meer vorm krijgt.

Na het eerste artikel van Apeldoorn Direct volgde de media-aandacht zich in rap tempo op. Ook de aandacht van organisaties, bedrijven en instellingen lieten niet lang op zich wachten. Amanda is aangenaam verrast door de overdaad aan positieve reacties en hulp. Inmiddels is er door het 7-koppige liefdescomité een datum geprikt voor de mars. Op zondag 26 mei zal de belevingswandeling van ongeveer 2,5 kilometer gelopen worden door een aantal mooie parken in het centrum van Apeldoorn.
Het is dan ook geen toevalligheid dat de dag samenvalt met de uit België overgewaaide ‘Dag van het park’. Een dag waarop men wordt aangemoedigd extra te genieten van de waardevolle stukjes groen in steden.

Samen wandelen voor meer positiviteit, tolerantie, saamhorigheid en natuurlijk.. liefde. Dát sprak ook de Politie Apeldoorn wel aan. Een corps agenten heeft inmiddels laten weten mee te lopen tijdens de mars. Maar ook landelijk slaat de Liefdesmars aan. SIRE heeft laten weten de Liefdesmars te steunen met hun lopende campagne #Doeslief. Een campagne die mensen bewust wil maken hoeveel onaardig gedrag er is. Een beste steun in de rug voor het liefdescomité. Deze kettingreactie is nét wat het initiatief nodig heeft om impact te maken.

Ook de organisatie achter de Liefdesmars staat steeds steviger in de schoenen. In totaal hebben 7 vrijwilligers zich samengevoegd tot het Liefdescomité en treffen elkaar wekelijks in een wisselende horecagelegenheid in Apeldoorn. Steeds schuiven er nieuwe gezichten aan tijdens het overleg om mee te denken of actief deel te nemen. Zo ontstaat er een mooi aanbod aan activiteiten op de dag zelf en een rijke mix aan disciplines. De organisatie laat zich daarnaast helpen door jongeren die een maatschappelijke stage volgen.

Het Marktplein zal op 26 mei het startpunt zijn. Om 13.00 uur zal er na een power-up van RebbelCoaches gewandeld worden naar een nog onbekende locatie. De wens is uitgesproken de route te eindigen in omgeving van de Vlijtseweg. De organisatie is druk zoekende naar een (buiten)locatie waar de wandeling ten eind kan komen. Liefst een open terrein waar afgesloten kan worden met wat mooie activiteiten. Remco Edelenbos van B2B Personal Training zal hier samen met de bezoekers een gezamenlijke prestatie neerzetten die zorgt voor nóg meer saamhorigheid.

Door middel van het creëren van saamhorigheid en de belevingen die op de route door diverse initiatiefnemers binnen het thema neergezet worden, maken we de middag tot een event met impact. Sandra Brandt van Klaagvrij leven zal tijdens de mars een lezing of mini-workshop verzorgen. Mi Dushi en de band Caposix zal voor een vrolijke noot onderweg zorgen. Angela van Pop Up Yogi zal free-hugs uitdelen aan wie daar behoefte aan heeft. Zero Less Waste Apeldoorn zorgt ervoor dat alle parken schoon blijven tijdens de mars. De organisatie is vereerd met alle initiatieven die reeds ontvangen zijn. Er is nog ruimte voor veel meer activiteiten. Er ligt nog een wens ergens op de route een vraagmuur (in plaats van klaagmuur) te creëren. Tips zijn welkom. Ook kan de organisatie sponsoring door middel van waterpunten op de route goed gebruiken én staat daarnaast open voor alle mogelijke hulp, tips en initiatieven.

Liefde, saamhorigheid, positiviteit en verdraagzaamheid begint bij jezelf. Door massaal de mars te ondersteunen maken we een statement. Een statement dat als een olievlek zal verspreiden én hopelijk ook andere steden zal besmetten.

Ook meelopen? Check dan even je agenda en teken een vet hart.
Op zondag 26 mei vindt dus de Liefdesmars plaats. Iedereen mag deelnemen; jong, oud, sportief of wat minder mobiel. Genoeg vrijwilligers die het een eer vinden om een rolstoel voort te duwen. Aanmelden kan via het Facebook-event LiefdesMars 2019 Via deze manier kan de organisatie beter inschatten hoe groot de animo zal zijn. Maar spontaan deelnemen mag ook.

Website: www.liefdesmars.nl E-mail: liefdesmars@gmail.com. Facebook: LiefdesMars 2019 Instagram: Liefdesmars

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Evenementen Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!