Long Live Rock ‘n’ Roll…Long Live Ronnie James Dio

Zaterdag 6 januari 2024

Door Henk Schrier

Het is vrijdagavond, de winter is aantocht en ik ga in Gigant “Ronnie James Dio _The Memorial Concert bewonderen .

De Créme de la Créme van de Nederlandse hardrock slaat de handen in een om Ronnie James Dio (1942-2010) een passend eerbetoon te geven. Volgens de website van Gigant mag ik rekenen op vele toppers zoals de klassiekers Rainbow, Black Sabbath en de band Dio. Een veelbelovende avond dus.

Bij aankomst bij Gigant stond het publiek al buiten te wachten om naar binnen te komen, eenmaal binnen zag het er behoorlijk vol uit.

 Het was dan voor deze avond strak uitverkocht. De mensen die er waren leeftijd qua middensegment. voornamelijk gekleed in zwart, veel t-shirts met de nodige teksten kreten en bandsnamen, hadden er duidelijk zin, een avondje voor dit Ronnie James Dio Memorial Concert.

Wat ook gaandeweg de avond bleek supersfeertje, goede muziek, druk bij de bar. Het Ronnie James Dio Memorial Concert begon lekker op tijd. 

Met de sterbezetting voor deze bijzondere avond bestaat uit de vocalisten John Jaycee Cuijpers (Arjen Lucassen’s Ayreon & Supersonic Revolution / Praying Mantis) en Lisette van den Berg (Scarlet Stories / Ayreon), gitarist Ruud Jolie en toetsenist Martijn Spierenburg (beiden van Within Temptation), gitarist Menno Gootjes (Focus / Black Nazareth), bassist Johan van Stratum (Blind Guardian / VUUR / The Gentle Storm / Stream of Passion) en drummer Stef Broks (Textures).

De band trapte af door de toetsenist eerst alleen te laten spelen. Vervolgens kwamen de resterende bandleden het podium op en stonden gelijk aan, net zoals het publiek deze avond. Vele bekende en onbekende nummers kwamen deze avond voorbij waaronder, Ligt in the Black, Neon Knigts, Lady of the Lake, Last in Lane en vele vele andere.

Rond half twaalf was deze geweldige band uitgespeeld en bedankte het publiek en het publiek bedankte de band uitzinnig, gezamenlijk werd nog even Roger Glovers Love is All gezongen en geklapt.

Al met al een geslaagde avond voor de hardrock en metal minnend Nederland

Vrijdag 6 januari Popzaal Gigant Apeldoorn, Ronnie James Dio – The Memorial Concert

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!