Loop je als gelovige risico?

Dinsdag 12 maart 2013

Door StrangeArt

Een korte selectie uit een paar maanden nieuws:

Een menigte heeft in de Pakistaanse stad Lahore dit weekeinde een christelijke wijk aangevallen.

In Libië zijn vier buitenlanders gearresteerd, omdat ze zouden hebben geprobeerd om moslims te bekeren.

Vermoedelijke moslimextremisten hebben in een dorpje in het noordoosten van Nigeria 15 christenen vermoord door hun keel door te snijden.

Mormoonse vrouwen die in een broek naar de tempel gingen, zijn met de dood bedreigd.

Christenen in Nigeria zijn opnieuw doelwit geweest van een grote aanslag. Zeker 15 mensen zouden om het leven zijn gekomen.

Bij een zelfmoordaanslag zijn zeker twintig doden gevallen. De aanslag met een autobom was op het moment dat er veel mensen bijeen waren voor een sjiitisch feest.

Bij twee bomexplosies in een biljartzaal in Pakistan zijn zeker 69 doden gevallen. Ook bij andere aanslagen vielen tientallen doden De aanslag is opgeëist door een soennitische militante groep die zich Lashkar-e-Jhangvi noemt.

Bij een zelfmoordaanslag op een begrafenisceremonie in het noorden van Irak zijn zeker 14 doden gevallen. Een man blies zichzelf op in een sjiitische moskee.

In het noorden van Nigeria zijn 23 mensen om het leven gekomen. Sommige slachtoffers deden mee aan een gokspel, anderen verkochten vlees dat door de islamisten is verboden – zoals van apen en varkens.

In Nigeria hebben gewapende mannen het vuur geopend op gezondheidswerkers die polio-vaccins uitdeelden. Er zijn zeker negen doden.

Ten minste 21 mensen zijn in de Iraakse hoofdstad Bagdad gedood door de ontploffing van een reeks autobommen. Volgens politiemensen en hulpverleners gingen de bommen af in voornamelijk sjiitisch delen van de stad.

De foto: De Russisch-orthodoxe aartsbisschop wordt gefotografeerd door een priester. Opname gemaakt tijdens een Russisch-orthodoxe kerkdienst in de Apeldoornse Mariakerk (over verdraagzaamheid gesproken).

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!