Lucas Zandberg bij LiteRom Avond in Proef-locaal Het Achterom

Donderdag 24 augustus 2023

Door Redactie

Op woensdagavond 6 september verwelkomt Proef-locaal Het Achterom, aan de Mariastraat 2h in de binnenstad, Lucas Zandberg, een schrijver van romans, voor een literaire avond. Dit evenement, genaamd ‘Het LiteRom’, is de tweede in zijn soort en biedt de gelegenheid om meer te ontdekken over Zandbergs werk en creatieve proces.

De Laatste Maîtresse

Tijdens de literaire avond zal Aefke ten Hagen gesprek gaan met Lucas, waarbij zijn oeuvre centraal staat. Vooral zijn boek ‘De laatste maîtresse’ krijgt de nodige aandacht, naast zijn roman ‘De geschiedenis van mijn onvoorstelbare ouderdom’. Het publiek krijgt de kans om vragen te stellen en na afloop zal Zandberg zijn werk signeren. Boekhandel Broekhuis verzorgt een boektafel waarin zijn werken te verkrijgen zijn.

Historische pracht

Lucas Zandberg heeft een reeks van romans geschreven. Zijn tweede roman, ‘De laatste maîtresse’ uit 2010, krijgt nu een welverdiende herintroductie. Deze heruitgave, inclusief een nieuw nawoord, is uitgebracht door Kleine Uil en toont Zandbergs meesterschap in volle glorie. De roman onthult het verhaal van Jeanne du Barry, geboren als onwettig kind van een naaister en monnik, die haar schoonheid inzet om haar sociale klasse te overstijgen in het 18e-eeuwse Frankrijk.

Literaire Passie

De LiteRom avond is een initiatief van Aefke ten Hagen en Femke Nijland, die Lucas Zandberg uitnodigden om zijn inzichten en verhalen te delen met het Apeldoornse publiek. Zandberg, die een affiniteit heeft met de regio en haar bewoners, kijkt ernaar uit om deel te nemen aan dit unieke literaire evenement.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!