Maak kennis met de KidsWalk tijdens de 4Daagse Apeldoorn

Maandag 15 mei 2023

Door Redactie

Tijdens de Vierdaagse Apeldoorn dit jaar is er ook een wandeling voor kinderen. De werkgroep Kidswalk organiseert op de woensdag van de 4Daagse Apeldoorn een wandeling voor kinderen tussen de vier en twaalf jaar oud, vergezeld van ouder(s), grootouder(s) of andere begeleider(s).

Interactieve wandeling

De Kidswalk biedt meer dan alleen wandelen. Tijdens de wandeling kunnen kinderen een leuk natuurspel spelen en op de speelweide in Berg en Bos is er gelegenheid om even te spelen, uit te rusten of wat te eten. Zo wordt de wandeling een leuke en ontspannen activiteit voor het hele gezin.

Het ontstaan van de KidsWalk

Paul van Dommelen is coördinator van KidsWalk en vertelt: “Toen we zagen dat de 4Daagse voor mensen van 12 jaar en ouder is, vroegen we het bestuur van het evenement of wij tijdens de 4Daagse een wandeling voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar mochten organiseren. Dat vonden ze een goed idee en zo zijn we begonnen.” Ook Stimenz ondersteunt hen. “We hebben bij de gemeente een initiatievensubsidie aangevraagd om de financiële drempel voor deelname zo laag mogelijk te houden. Juist ook de kinderen die niet op vakantie kunnen, willen we met hun ouders/ grootouders/ begeleiders een leuke dag bezorgen,” aldus Paul.  

Samen of alleen 

De routebeschrijving en -kaart zijn beschikbaar voor iedereen die zelfstandig wil wandelen. Maar het is ook mogelijk om aan te sluiten bij een begeleide wandeling onder leiding van een ervaren wandelbegeleider. Deze wandelingen starten om 11.30 uur, 12.00 uur en 12.30 uur bij de ingang van de administratie tent.

Inschrijven

Inschrijven kan alleen op de dag zelf in de administratie tent van de 4Daagse tussen 11 uur en 13 uur. Het startpunt van de Kidswalk is het Sportcomplex v.v. Victoria Boys aan de Berghuizerweg 153 in Apeldoorn. De kosten voor kinderen zijn €3,00 en daarbij krijgen ze een medaille.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!