Maarten van de Weijden zwemt en lost startschot Drakenbootfestival

Dinsdag 21 juni 2016

Door Redactie

Olympisch kampioen open water zwemmen Maarten van der Weijden zal op zaterdag 25 juni het startschot lossen van het Drakenbootfestival. Voorafgaand zal Maarten een aantal kilometer zwemmen in het Apeldoorns Kanaal om het water te testen voor de Swim to Fight Cancer op zondag 18 september a.s.. Van der Weijden is ambassadeur van Swim to Fight Cancer. Maarten zegt: “Ik houd er van om te zwemmen en om voor kankeronderzoek geld in te zamelen. Een combinatie hiervan is natuurlijk helemaal geweldig, zeker als ik daarbij anderen kan inspireren hetzelfde te doen.”

Swim to Fight Cancer
Eén op de drie mensen krijgt kanker in zijn of haar leven. Samen kunnen we ervoor zorgen dat kanker een ziekte wordt die niet meer dodelijk is. Samen in actie voor meer kankeronderzoek. Swim to Fight Cancer biedt je een mogelijkheid om ook een steentje bij te dragen.
Bij deze eerste editie van Swim to Fight Cancer in Apeldoorn zwem je, als individuele zwemmer of met je bedrijventeam, in het Apeldoorns kanaal tussen de bruggen in de Deventerstraat en de Molenstraat, om samen met honderden anderen zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen voor de strijd tegen kanker. Via jouw strijd tegen het water. Voor meer info: www.Swimtofightcancer.nl Klik op Apeldoorn en daar is alle informatie over inschrijven en sponsoren. Samen maken we een vuist tegen kanker.

Over Fight cancer
Fight cancer is een jonge en eigenzinnige stichting voor jongvolwassenen die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding. Onder het motto ‘Love life. Fight cancer.’ laten wij zien dat de strijd tegen kanker resultaat oplevert en inspireren wij mensen om mee te doen.

Fight cancer wil jonge mensen bewust maken van de noodzaak van kankerbestrijding, ze betrekken bij de strijd tegen kanker en vooral: aansporen tot actie! De opbrengsten van Fight cancer gaan via KWF Kankerbestrijding naar wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie.

Zwemmen in Apeldoorns kanaal
Om de Swim to Fight Cancer Apeldoorn extra onder de aandacht te brengen, zullen er 5 deelnemers van Swim to Fight Cancer Apeldoorn mee zwemmen met Maarten in het Apeldoorns kanaal zaterdag 25 juni in de ochtend.
Aansluitend aan de zwemtocht in de ochtend geeft van der Weijden het eerste startschot bij de Drakenbootraces op 25 juni.

Deelname aan Drakenbootfestival
Het Drakenbootfestival vindt plaats op dezelfde locatie als de Swim to Fight Cancer Apeldoorn. Bestuur, organiserende medewerkers en verschillende ondersteuners van Swim to Fight Cancer Apeldoorn zullen meedoen in een boot met de Drakenbootraces. Ze krijgen van de organisatie de ruimte om de doelstelling van de Stichting, geld inzamelen voor kankeronderzoek met het evenement op 18 september, te promoten. Toeschouwers kunnen plaats nemen op het Pillow Fight en deelnemen aan de Canal Bucket Challenge door een donatie te doen aan het goede doel.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Drakenbootfestival

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!