Marktplein Apeldoorn decor voor commando-overdracht

Dinsdag 26 maart 2024

Door Jasmijn ten Napel

Op donderdag 28 maart zal het Marktplein in Apeldoorn het toneel zijn van een militaire ceremonie. Tijdens deze plechtigheid zal Brigadegeneraal Nicole de Wolf-Fabricius het commando van het Operationeel Ondersteuningscommando Land (OOCL) overnemen van Brigadegeneraal Roy Sillen. Generaal Sillen zal de nieuwe commandant worden van de Nederlandse Defensie Academie in Breda. De ceremoniële overdracht wordt georganiseerd door Defensie in samenwerking met de gemeente Apeldoorn.

Programma

Vanaf 08.00 uur ’s ochtends zullen militairen actief zijn op het Marktplein. Een deel van het plein zal worden ingericht als ‘static show’, waar militairen een representatief aantal voertuigen en materieel van hun eenheden zullen presenteren. Geïnteresseerd publiek krijgt de kans om dit materieel te bekijken en in gesprek te gaan met de militairen over hun werkzaamheden. Rond 13.00 uur zal een aantal detachementen, begeleid door een militair muziekkorps, marcheren vanaf de brandweerkazerne aan de Vosselmanstraat naar het Marktplein. Daar zullen ze zich opstellen en vormen ze het startpunt van de militaire ceremonie die om 14.00 uur zal beginnen. De ceremonie zal naar verwachting duren tot ongeveer 15.00 uur

Het Operationeel Ondersteuningscommando Land (OOCL) is met 5.000 medewerkers de grootste operationele eenheid van de Koninklijke Landmacht. Het OOCL maakt de inzet van de gevechtseenheden van de krijgsmacht mogelijk met onder meer geneeskundige-, logistieke- en inlichtingencapaciteiten, artillerie, genie, ICT-ondersteuning en communicatiespecialisten. De eenheden van het OOCL zijn grotendeels gevestigd in de provincie Gelderland en vormen de kracht achter het gevecht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!