Meepraten, gewoon leuk of zeer urgent?

Zondag 12 november 2017

Door Marianne Zegwaard-Waanders

,Wie bepaalt het: ú, of het systeem en de regels’? Praat en denk op dinsdag 14 november tijdens de bijeenkomst van het burgerinitiatief en ontmoetingsplaats Brotherwood Apeldoorn. De derde bijeenkomst in de serie van zes, over de veranderingen in de zorg.

Brotherwood is een burgerinitiatief dat een ontmoetingsplaats wil zijn voor burgers, organisaties, overheid en bedrijfsleven. Een meldpunt voor bijdragen, suggesties, vragen en opmerkingen. Een werkplaats ook voor sociaal-maatschappelijk, financieel, innovatief en duurzaam ondernemen. Op 14 november praten we over de nieuwe regels en wetten in de zorg. Zijn we daarvan (te) afhankelijk? Zijn de regels of is de behoefte aan zorg leidend. Tijdens deze avond werken mee: de voorzitter van de huisartsenvereniging Apeldoorn, de directeur van thuiszorgorganisaties Waalstad en door de houder van zorgboerderij Wenum Hoeve.

Simon Boon en Herman Waagmeester van Brotherwood Apeldoorn brengen partijen bij elkaar, zwengelen de discussie aan, stellen issues aan de kaak en zetten hun tanden erin. De bijeenkomsten zijn onderdeel van een reeks in opmaat naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Veel thema’s die spelen in de zorg komen aan bod. Boon is blij met alle aanwezige vertegenwoordigers van overheid en zorginstanties én iedere burger: ,,We vinden het heel belangrijk dat er ook burgers aanwezig zijn. Van hen willen we horen wat de effecten van de veranderingen in de zorg zijn. Wat we doen, is helder krijgen wat en waar knelpunten zitten. En het raakt ons allemaal.”  Waagmeester: ,,Het is urgent en we willen echt doordringen tot de kern van een probleem en dan direct de vraag neerleggen bij vertegenwoordigers van de gemeente, of zorgorganisaties. We zijn een luis in de pels.”

Locatie: Mandala, Sportlaan 2, Apeldoorn

Tijd: van 20.00 – 21.30 uur. Koffie is er vanaf 19.30 uur

Meer informatie op www.brotherwood.nl, of volg ons op facebook: Brotherwood Apeldoorn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!