Meer mensen aan werk door Werkbedrijf Lucrato

Dinsdag 23 januari 2018

Door Redactie

D&R FOTOGRAFIE / Lucrato

Werkbedrijf Lucrato heeft het afgelopen jaar 920 kandidaten uit de bijstand en statushouders aan werk geholpen. Dat is ruimschoots boven de doelstelling die gemeente Apeldoorn had meegegeven. Ook voor gemeenten Heerde en Epe werden de doelen gehaald.

Uit de uitkering

Het in 2017 nieuw opgerichte werkbedrijf kreeg vanuit de gemeente Apeldoorn als doelstelling mee om minimaal 800 uitkeringsgerechtigden aan werk te helpen. In totaal begeleidde Werkbedrijf Lucrato 920 Apeldoorners naar een baan en/of werk, waardoor ze geheel of gedeeltelijk uit de uitkering stroomden. Voor gemeente Epe heeft Lucrato 116 kandidaten aan werk geholpen, en voor Heerde 41, waarmee de doelstellingen ruim zijn behaald.

Statushouders

Onder de mensen die een baan vonden, zijn ook 118 statushouders. Voor hen is werk, vaak gecombineerd met een (beroeps)opleiding, zowel een bron van inkomsten als ook een snelle manier om te integreren in de samenleving en de taal te leren. Werkbedrijf Lucrato is ook nog steeds verantwoordelijk voor alle mensen die een SW-indicatie hebben. Zij werkten van oudsher vooral bij Felua-groep. Ook van deze groep heeft inmiddels 70% een baan bij een externe werkgever.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!