Midwinter Marathon gaat volgend jaar niet door

Zaterdag 18 december 2021

Door Redactie

Archief | Peter Vroon

Een nieuw jaar met veel evenementen is iets waar iedereen op hoopt. Het wordt alleen steeds lastiger. Vandaag, zaterdag 18 december, komt de organisatie van de Midwinter Marathon met slecht nieuws: de Midwinter Marathon gaat niet door. Na een overleg met de gemeente en de Veiligheidsregio over de coronamaatregelen, moet de organisatie concluderen dat een 3-daags hardloopevenement met 14.500 deelnemers niet verantwoord is. De runs op vrijdag, de marathon op zaterdag en alle afstanden op zondag zijn geschrapt. De organisatie hoopte nog dat het evenement op een latere datum door kon gaan, maar dat is helaas ook niet mogelijk.

Niet realistisch

“We zijn de afgelopen weken druk bezig geweest om de mogelijkheden in kaart te brengen”, legt voorzitter Frans Mulderij in het nieuwsbericht uit. “Maar in de huidige situatie kon helaas alleen de conclusie worden getrokken dat doorgang van het evenement momenteel niet verantwoord is. Daar komt bij dat we niet verwachten dat de situatie zich zal verbeteren, maar eerder zal verslechteren.” Als het evenement namelijk wel door zou gaan, dan moest de organisatie bij iedereen een coronacheck uitvoeren, het hele parcours op afstand uitzetten voor duizenden hardlopers en over de lengte van hetzelfde parcours het publiek reguleren. Dat bleek gewoon niet realistisch. De voorzitter eindigt met: “Daarnaast hadden we het gevoel dat door de versoberingen de sfeer en het karakter van ons mooie evenement teveel weggenomen zou worden. We willen alleen gaan voor een volwaardig evenement. We voelen mee met de teleurgestelde lopers die net als wij uitkeken naar onze winterklassieker.”

Alle hardlopers krijgen voor 1 februari hun inschrijfgeld terug, alleen niet volledig. Er wordt namelijk 3 euro van af gehaald. Dat geld wordt ingehouden zodat de stichting de al gemaakte kosten kan dekken, aangezien de organisatie geen overheidssubsidie of tegemoetkoming heeft gekregen uit een coronafonds voor evenementen. Tevens geldt dit niet voor inschrijvingen van de Kidsrun, daar wordt het volledige inschrijfbedrag terug gegeven.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!