Moanin rockt er op los in SamSam

Maandag 9 januari 2012

Door Redactie

gemaakt met iPhone

Vorige maand speelden ze de Soos Reünie in het Cortenbosch College al plat als soort van hoofdact. De Apeldoornse coverband Moanin heeft goede voornemens voor 2012: Vaker optreden en dat begon vanavond in de SamSam.

Twee keer drie kwartier was de opdracht, dat werd rijkelijk overschreden. Het publiek wanted more en kreeg more. Het café zat vol , van in het ‘kerkje’ tot aan voor. En wat een gejuich bij nummers als ‘Nights in white satin’ , ‘Look at Yourself’ met een geweldige drumsolo en ook voor de mooi opgebouwde ‘Comfortably numb’.

Met tussenpozen bestaat de band sinds eind jaren zestig en speelt deze symfonische rock afgewisseld met pure rock’n roll. Hans Meinicke is als zanger de frontman, Frank Tomassen op drums-backingvocals, Karel Mulderij als sologitarist-zanger, Peter van der Spek als sologitarist. Ruud van Veldhuizen op basgitaar, Jacqueline Laros als toetseniste-backingvocaliste en Dineke HuisintVeld als backingvocaliste zijn er in de loop der jaren bijgekomen. Als zevenkoppige band zijn ze goed op elkaar ingespeeld, dat merk je aan de tweestemmige gitaarpartijen, strakke ‘breakjes’ en vijfstemmige zang. Aan een minimale hoofdknik hebben de muzikanten genoeg.
Leuk om te zien hoe het publiek steeds meer loskwam en elke muzikale solo ondersteunde met geklap en gejoel.

Ik hoop dat Moanin een mooi actief 2012 tegemoed gaat en Apeldoorn er vaak van mag genieten! Dat gaat hopelijk gebeuren nu ze zijn opgenomen door een artiestenbureau. Prinsennacht op het Leienplein is al zeker. Deze band moet gehoord worden!

Verslag: Saniye Zweers

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek Uit in Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!