Momix maakt dromen waar in Orpheus

Maandag 14 november 2016

Door Peter Vroon

De Prins Willem Alexanderzaal in Orpheus was zondag 13 november het decor van de dansvoorstelling van het internationaal befaamde dansgezelschap ‘Momix’. Hoogstaande danskunst gemixt met een optische illusies en een perfect uitgebalanceerde belichting veranderde de zaal in een waar paradijs.

De combinatie van belichting en ‘visuals’ en futuristische danskostuums geprojecteerd op de 8 dansers gaf haast een wezensvreemd effect. Dit is een dansvoorstelling die eigenlijk alleen maar kan plaatsvinden in dromen en sprookjes. De choreograaf en de dansers hebben dit tot een geweldige gebeurtenis gemaakt. 

In het eerste gedeelte speelde het om de 4 elementen in de natuur:  Water, aarde, vuur en wind. 

Het onderdeel vuur werd prachtig gemixt met een geprojecteerde wand met vlammen en de dansers dansend met grote rode doeken die vlammen uitbeeldden. 

De dansers waren in het eerste gedeelte gekleed in rode dansrokken. Ze leken op derwishe dansers in hun bewegingen welk met een perfecte lichaamsbeheersing gedanst werden. De dansen liepen perfect in elkaar over versterkt door de visuele effecten.

Deel 2 van de show kenmerkte zich in dansen gedanst werden in blacklight-kostuums. Door de belichting leek het wel of er skelet-achtige wezens het podium vulden.  Het subliem van deze set was dat de dansers aan een soort koorden hingen te dansen waar door het leek of ze op het podium zweefden. Momix, een dansgezelschap die hoogstaande dans combineert met magie, licht, vuur en illusie waardoor er een sprookjeswereld ontstaat met adembenemende momenten die lang in je gedachten blijven staan.

Momix, Orpheus, zondag 13 november 2016

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!