Morrog en André Kuipers speciale gasten op het NewTechFestival

Vrijdag 20 oktober 2023

Door Redactie

Twee wel heel bijzondere gasten staan op het programma van het Apeldoornse NewTechFestival. Bezoekers kunnen niet alleen genieten van een meet-and-greet met streamer en YouTuber Morrog, maar ook het inspirerende verhaal van astronaut Dr. André Kuipers horen. Op 3 en 4 november kunnen bezoekers kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van techniek. 

Morrog

Op vrijdag 3 november staat streamer Morrog, tussen 15.30 en 17.30, op het NewTechFestival. Morrog is een sensatie op het web, met meer dan 175 duizend abonnees op YouTube en ruim 173 duizend volgers op Twitch. Hij is bekend om zijn gaming-streams, maar hij heeft ook een sterke focus op techniek. Naast een meet-and-greet, op vrijdag 3 november, vertelt Morrog over zijn opmerkelijke overstap naar de wereld van livestreaming na zijn opleiding tot vliegtuigingenieur. Wees er op tijd bij, de deuren van de zaal gaan om 15.00 open en vol is vol!

Nederlander in de ruimte

Ook de Amsterdamse astronaut Dr. André Kuipers is aanwezig op het Zwitsalterrein. Kuipers is de eerste Nederlander die twee keer in de ruimte is geweest. Hij heeft in totaal 204 dagen in de ruimte doorgebracht, waar hij onderzoek deed naar de effecten van de ruimtevaart op het menselijk lichaam. Op het festival vertelt Kuipers meer over zijn expertise als arts, wetenschapper, boordingenieur en onderhoudsmonteur. De ruimtevaarder is zaterdag 4 november tussen 12.00 en 13.00 aanwezig op het NewTechFestival.

Snufjes en mogelijkheden

Of je nu jong of oud bent, met of zonder ervaring, het NewTechFestival biedt je inzicht in hoe technologie de arbeidsmarkt vormgeeft. Technologie heeft zijn stempel gedrukt op diverse sectoren, en de kansen zijn eindeloos. Tijdens het festival ontdek je wat technologie betekent voor verschillende bedrijven en organisaties. Je ziet hun nieuwste technologische snufjes en mogelijkheden. En je laat je informeren door partijen die jou kunnen helpen bij het maken van een opleiding richting techniek en werken in techniek.

Meer informatie

Het NewTechFestival is een gratis toegankelijk evenement voor iedereen die geïnteresseerd is in techniek. Het vindt plaats op vrijdag 3 en zaterdag 4 november op het Zwitsalterrein in Apeldoorn. Kijk voor meer informatie op de site van NewTechPark.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!