Mulder en Sandmann winnen politieke prijzen Radio Apeldoorn

Dinsdag 2 maart 2010

Door Eindredactie

Voorafgaand aan het De Stentor verkiezingsdebat heeft Radio Apeldoorn op 1 maart 2010 haar aanmoediging- en waarderingprijzen uitgereikt aan fractievolgers en gemeenteraadsleden van de Gemeente Apeldoorn.

Voormalig Groen Links fractievoorzitster en gemeenteraadslid Saskia Terwel was bereid gevonden de prijs uit te reiken. Ze verraste als eerste Mark Sandmann van D’66 die de In de Wandelgangen aanmoedigingsprijs ontving. Sandmann viel als fractievolger op door zijn inhoudelijke debatten en de actieve wijze waarop hij ook moties en amendementen indiende. ‘Ook een fractievolger kan moties en amendementen indienen’, zei Sandmann na afloop voor de microfoon van Radio Apeldoorn die herhaalde zeer verrast te zijn met de prijs. Volgens het juryrapport leek het of Sandmann al jaren als gemeenteraadslid zijn raadwerk deed.

Ook volledig verrast was Evert Mulder van de SGP. Hij ontving als allereerste de In de Wandelgangen waarderingsprijs. Mulder zei na ontvangst van zijn prijs dat hij niet verwacht had te zullen winnen. ‘Ik verwachtte dat Henk Schutte of Erica Schmahl zou winnen.’ Volgens het juryrapport viel Mulder vooral op door zijn goede interpretatie van stukken en mogelijke vervolgstappen die daaruit kunnen voortvloeien.

Het team van In de Wandelgangen zal nu jaarlijks deze prijzen gaan uitreiken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!