Muziekcafé Gigant: Courtney Yasmineh verrast

Maandag 6 maart 2017

Door Pedro Waldenaar

Het is zondagmiddag 5 maart 2017; Trump is nog steeds aan de macht, maar gelukkig in het Muziekcafé Gigant treedt Courtney Yasmineh, samen met Rob Genadek op. De roots van deze artiesten liggen in de staat Minnesota, Amerika.

Het is net alsof je na jaren jouw eerste liefde weer terugziet: het bloed gaat sneller stromen en het hart maakt overuren. Een geweldige zoetgevooisde stem, die dwingt tot luisteren brengt als eerste de klassieker “Going Back to Harlem” tot het publiek. Een prachtig nummer dat werkelijk ontroerend wordt gebracht. De sfeer zit er meteen goed in. In het overvolle muziekcafé worden de duimen opgestoken en is men verrast om zo’n artieste, die werkelijk de status van Beth Hart benadert, gratis en voor niets te zien optreden.

Courtney heeft een diepe, verlangende stem, die geweldig wordt ondersteund door haar drummer en producer Rob Genadek. Je voelt in haar stem de zanderige prairievlaktes van de state Minnesota. Ik voel me bij haar op mijn gemak, bij het zingen daalt een heerlijke en ontspannen rust op mij neer. Het nummer ,,Tangled Web”, raakt genadeloos mijn gemoed, dit is de Courtney op haar best. Voor mij mag dit nummer wel 10 keer gespeeld worden, het wordt liefelijk en met mededogen gebracht.

Jammer genoeg houdt de rust op bij het nummer: ,, Stupid with your Love”. Hier wordt alle energie en stemverheffing gebruikt om de zinnen van dit lied kracht bij te zetten.

Het komt uit de tenen van de zangeres, je voelt als het ware hoe stom de liefde kan zijn. Om de liefde voor de States te onderstrepen eindigt het optreden met Glory, this Land is Your Land! Nou deze zondagmiddag heeft ons weer hoop gegeven dat het uiteindelijk ook met Amerika weer goed komt. Ik hoor iemand zeggen dat het een onvergetelijke middag is geweest. Enne…..het weerzien met de eerste liefde is een toch een geweldige ervaring.

Haar nog willen zien en horen? 18 maart om 15.30 uur in Wim’s Muziekkelder in Doetinchem en om 20.00 uur in Café Merleyn ook in Doetinchem

Muziekcafé Gigant, zondag 5 maart

Bekijk de opnames van William Lindner en Paul van Druten  op onderstaande YouTube speellijst van dit evenement.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!