Naar het Recycleplein? Eerst even de wachtrij controleren

Woensdag 6 mei 2020

Door Redactie

Hoe actueel: de vraag hoe het aantal bezoekers op het Recycleplein aan Aruba beter gereguleerd kan worden. Nog voor de coronacrisis uitbrak, leefde die vraag bij Circulus-Berkel. De afgelopen weken werd een WTM-pod versneld getest op het Recycleplein aan Aruba 16. De resultaten worden nu verwerkt. Over enkele dagen kunnen bezoekers voordat ze op pad gaan, op circulus-berkel.nl zien hoe druk het is of wordt.

Internetpartner JDI Smart Web Applications uit Spankeren (gemeente Rheden) ontwikkelde een systeem, de WTM-Pod, dat scant hoeveel mobieltjes er in de directe omgeving zijn. Het  systeem wordt nu getest en de test verloopt goed. Momenteel wordt nog hard gewerkt aan de wijze waarop de gegevens op mobieltje of desktop het beste getoond kunnen worden. Over enkele dagen is bij de openingstijden te zien hoe druk het is: rustig, redelijk druk of erg druk. Deze informatie wordt zo snel mogelijk uitgebreid met een visuele weergave in de vorm van een grafiek die ‘realtime’ en op basis van historische gegevens    weergeeft wat de bezoekersaantallen zijn en hoe lang je in de wachtrij staat.

Nieuwe stap in online dienstverlening

Voor zowel bezoekers als voor Circulus-Berkel is dit een nieuwe stap in de online dienstverlening. Bezoekers kunnen zich dan informeren voordat ze de wagen volladen en op pad gaan. Is of wordt het erg druk? Dan kunnen ze besluiten hun bezoek op een rustiger tijdstip te plannen of uit te stellen. Circulus-Berkel zal de informatie gebruiken voor het optimaliseren van de dienstverlening waardoor ook onveilige situaties op of buiten het Recycleplein kunnen worden voorkomen.

Primeur voor Apeldoorn

De WTM-pod gaat over enkele dagen live op de locatie in Apeldoorn en zal zo snel mogelijk ook in Deventer worden geplaatst. Voor zover bekend is dit systeem bij andere afvalbeheerbedrijven nog niet in gebruik: een mooie primeur voor Circulus-Berkel en de gemeente Apeldoorn. Het verzamelen van gegevens op basis van aanwezigheid van mobiele devices is overigens legaal en AVG-proof.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!