Nacht van Apeldoorn breidt uit met wielerronde

Woensdag 1 mei 2019

Door Redactie

Bekende oud profs en officiële dameswedstrijd in centrum

De Nacht van Apeldoorn vind op 31 mei aanstaande plaats en wordt georganiseerd door Apeldoornse centrumhoreca. Dit jaar wordt daar in samenwerking met wielervereniging De Adelaar een wielerronde aan toegevoegd. Tussen 17:00 en 20:00 rijden bekende oud profs achter de derny’s hun ronden over het centrumparcours en is er een officiële KNWU dameswedstrijd. Start en finish ligt naast het Leienplein. Met de wielerkoers wordt de aftrap gegeven voor een bruisende en gezellige nacht in Apeldoorn die tot in de kleine uurtjes door gaat op diverse podia op de horecapleinen.

Met het toevoegen van de wielerkoers zet Stichting Centrum Evenementen Apeldoorn een grote stap in de richting van verbreding van het horecaevenement dat sinds 2016 weer in Apeldoorn wordt georganiseerd. Marco Bod namens de stichting; „Destijds was de komst van de Giro in Apeldoorn de reden dat de Apeldoornse centrumhoreca de Nacht van Apeldoorn nieuw leven inblies. Met het toevoegen van de wielerronde zijn beide elementen weer bij elkaar gebracht!”

Met deze eerste editie van de wielerkoers zetten De Adelaar en Stichting Centrum Evenementen Apeldoorn een nieuwe traditie in gang. Dit jaar wordt vooral gebruikt om het enthousiasme aan te wakkeren bij publiek en bedrijfsleven zodat vanaf volgend jaar de groei verder kan worden doorgezet. Voor het bedrijfsleven wordt in het ACEC gebouw een business avond georganiseerd. Hier is ook het rennerskwartier gevestigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Uit in Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!