Nachtoase: de Préparty: de toekomst ligt open

Maandag 31 augustus 2015

Door Pedro Waldenaar

Terwijl elders in de stad of dorp Apeldoorn de gevestigde namen optreden tijdens het Kanaalconcert, is er midden in het centrum, tussen Gigant en Coda,  een intiem en kleinschalig festival aan de gang: Nachtoase: Préparty; de opmaat voor de POPronde op vrijdag 18 september a.s.

Vanavond een ontdekkingsreis waar nieuwe namen de kans krijgen zich te laten zien aan het publiek. De toekomst ligt open voor hen. Ik grijp mijn kans en besluit op te gaan voor de toekomst. Het verleden kennen we; is geweest en komt nooit meer terug. De toekomst ligt open en biedt nog alle kansen; is nog onbeschadigd. De toekomst met een zangeres als Jeanne Rouwendaal. Deze singer songwriter past precies bij de sfeer van Nachtoase: 1001 nachten; feeërieke verlichting, sprookjesachtig. Haar stem is fragiel, bijna broos; teder en breekbaar. Een belofte

En dan Rogier Pelgrim; geboren en getogen in Ede; woonachtig in Wageningen; de Veluwe niet ontgroeid; breng bijna religieuze muziek; winnaar van de Grote Prijs van Nederland, staat hier gewoon zijn liedjes te brengen. Hij doet zijn naam eer aan Pelgrim en brengt nu al zijn kerstliedje. “Come together, you’re are Welcome”. Het moet gezegd worden: een aanstekelijke liedje dat zeker potentie heeft om een bescheiden kersthit te worden.

Ook de ode aan zijn vrouw Laura mag er zijn: “You are a quiet girl!” Je bent een rustig meisje. Tijdens het luisteren daalt een innerlijke rust over me heen. Op dit kleinschalig festivaltje; zonder écht vuurwerk, zorgen de artiesten en het publiek voor vuurwerk. In deze oase beschouw ik de wereld en verheug me op de komende Popronde: Deze twee artiesten hebben me nieuwsgierig gemaakt. Voor hen en voor mij ligt de toekomst open! En het gebeurde op Nachtoase te Gigant: aanjager in de stad.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!