Nationale intocht Sinterklaas 2019 in Apeldoorn

Vrijdag 24 mei 2019

Door Redactie

De nationale intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in Apeldoorn. Op zaterdag 16 november komt Sinterklaas met zijn gevolg aan in de stad. Burgemeester Petra van Wingerden-Boers is verheugd: „Wat een eer dat Sinterklaas voor Apeldoorn heeft gekozen! Goed nieuws voor alle kinderen in de stad, maar ook voor iedereen in Nederland die er graag bij wil zijn. Want Apeldoorn ligt mooi midden in het land.”

De burgemeester verwacht op 16 november gezinnen uit alle windstreken op bezoek in Apeldoorn, om samen Sinterklaas in Nederland te verwelkomen. „We gaan er een prachtige intocht van maken. Gelukkig hebben we nog even tijd om het te organiseren. En we hebben veel ervaring met bijzondere evenementen. De afgelopen jaren was hier bijvoorbeeld nog de start van de Giro d’Italia en 3FM Serious Request. Dus reken er maar op dat we er als stad en regio een gezellig en goed georganiseerd kinderfeest van gaan maken.”

Gezinsstad

Evenementenwethouder Jeroen Joon ziet veel mogelijkheden voor Apeldoorn. „Dit is gaaf! Want het is een hele mooie kans voor onze culturele verenigingen, ons bedrijfsleven en natuurlijk alle gezinnen in Apeldoorn. We zijn een echte gezinsstad en de intocht mag ook dat gevoel uitstralen. Het wordt een nationaal feest met een sterk lokaal gezicht. Want we gaan natuurlijk aan Sinterklaas en aan het hele land laten zien hoe mooi het hier is. We willen laten zien wat we in huis hebben in onze stad en onze dorpen, midden op de Veluwe. De organisatie is net op gang, dus er valt nog veel te bedenken en aan elkaar te verbinden in Apeldoorn. Daar gaan we de komende maanden aan werken met partners uit onze regio.”

Website

De intocht is pas over een half jaar, maar de gemeente heeft wel alvast een speciale webpagina aangemaakt, sint2019.nl. Dat blijft de vindplaats voor nieuws en ontwikkelingen rondom de intocht in Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Sinterklaas

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!