Nationale staalprijs 2012 in Apeldoorn

Woensdag 10 oktober 2012

Door Redactie

Het nieuwe bedrijfsgebouw van Futurumshop aan de Europaweg in Apeldoorn heeft de tweede plaats behaald bij de Nationale staalprijs 2012 in de categorie industriebouw. Dat is donderdag 4 oktober bekend gemaakt tijdens de Nationale Staalbouwdag in Katwijk. Het gebouw is ontworpen door architect Sen Heesen van het Apeldoornse architectenbureau AReS architecten.

Het nieuwe gebouw kenmerkt zich naast de grote glazen gevel over de volle breedte van het pand ook door de op maat gemaakte gevelpanelen en de muur van 12 zeecontainers. De maten van deze ‘high cube containers’ dienden als uitgangspunt voor het ontwerp van de rest van het gebouw, wat een aantal in het oogspringende kenmerken tot gevolg had. Zo is bijvoorbeeld de verdiepingshoogte aangepast en zijn verlaagde plafonds achterwege gelaten, waardoor alle constructies, ruwe materialen en installaties zichtbaar zijn gebleven.

In totaal werden 158 projecten uit 2010 en 2011 genomineerd voor de vijf categorieën waarin de Nationale Staalprijs wordt uitgereikt.

Uit het juryrapport:

“Geraffineerd is dit bedrijfsgebouw in de detaillering, waardoor het als een sierraad in de bosrijke omgeving staat. Mooi is de toepassing van de relatief eenvoudige producten en materialen die in deze industriële bouw gebruikelijk zijn. Het internationale karakter van een internetwinkel komt sfeervol tot uiting in de plaatsing van een wand van zeecontainers. Een goed en uitgebalanceerd project.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!