Nazomerfeest jubileum naar Apeldoorn

Woensdag 20 september 2023

Door Tristan Zandstra

Het Nazomerfeest aan de Koninginnelaan, ooit begonnen als een bescheiden viering tijdens Burendag, is inmiddels uitgegroeid tot een traditie. Op zaterdag 30 september zal deze feestelijke gelegenheid voor de 30e keer plaatsvinden. Ondernemers aan de Koninginnelaan zullen hun deuren openen en bezoekers verwelkomen met een scala aan heerlijke delicatessen, ambachtelijke producten en gloednieuwe collecties. Van 14:00 uur tot 20:00 uur staat een gevarieerd programma klaar, inclusief live muziek, proeverijen, demonstraties, en activiteiten met een koninklijk tintje voor zowel kinderen als volwassenen.

Apeldoornse speciaalzaken

Op zaterdag 30 september bundelen de ondernemers hun krachten om hun specialiteiten te presenteren. Bezoekers kunnen hier van alles bewonderen, proeven en passen. Het muzikale entertainment wordt verzorgd door het Apeldoornse duo Mister Mister, afgewisseld met melodieën van Nicky & Filippo. Bovendien zijn de koninklijke dames op stelten ook aanwezig op deze dag. 

Familiefestival

Het Nazomerfeest is een evenement voor alle leeftijden en dit jaar staat het in het teken van koninklijke festiviteiten. Een heus kinderkasteel zal verrijzen, waar de jongsten naar hartenlust kunnen springen. Daarnaast worden er workshops georganiseerd door Workshop Atelier Apeldoorn, waar kinderen samen met hun ouders kroontjes kunnen maken en cupcakes op vorstelijke wijze kunnen versieren. Alle kinderen worden aangemoedigd om zich te verkleden als koning, koningin, prins of prinses, waarna ze in kostuum koninklijk worden geschminkt en voor het kasteel, ons eigen Paleis het Loo, op de foto kunnen.

Kraampjes

Dit jaar hebben de ondernemers van de Koninginnelaan opnieuw talloze andere standhouders uitgenodigd om deel te nemen aan het Nazomerfeest. Op dit moment zijn er bijna 40 kramen, naast die van de ondernemers zelf, en er blijven aanmeldingen binnenstromen. Ook zullen er diverse foodtrucks aanwezig zijn. Het belooft een ouderwets Nazomerfeest te worden, met een koninklijk tintje.

Met het Nazomerfeest sluiten de ondernemers van de Koninginnelaan de zomerperiode af en kijken ze uit naar wat het najaar te bieden heeft.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!