Nazomerfeest viert dertig jarig jubileum

Zondag 1 oktober 2023

Door Redactie

Dit weekend vond het 30-jarige jubileum van het Apeldoornse ‘Nazomerfeest’ plaats. Een deel van de Koninginnelaan was afgesloten en stond vol met kraampjes en mensen. Het werd een mix van lekker eten, diverse producten en een drukke straat.

Van alles wat

Waar de opzet voorheen deed denken aan een braderie, voelt het tegenwoordig meer als een ‘street festival’. Er was er live muziek, liepen er koninginnen op stelten en werd je hartelijk begroet door de gastheren bij de ingangen. De vele kraampjes varieerde van lifestyle, edelstenen, kleding en servies tot speelgoed. Ook voor de verzamelaar valt er genoeg te beleven. Bij de kraam van ’thebreakbros’ ligt een fortuin aan Pokémon, Dragonball en Avatar-kaarten. Aan voedselkraampjes was ook geen tekort, van hotdogs, hamburgers en churros tot loempia’s. Iets lekkers voor iedere trek.

Jong en oud

Het Nazomerfeest is een feest voor jong en oud waarbij de stad samenkomt. Brenda genoot zichtbaar van het evenement: “De sfeer zit er goed in, het is leuk opgezet. Je ziet allerlei soorten mensen rondlopen.’’ Een paar kraampjes verder staat een Oud Hollandse poffertjeskraam. Ook Jan vindt het een geslaagde middag: ‘’De stemming is goed, er is veel te doen. Ik ben blij dat ik langsgekomen ben.’’

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!