Niels Duffhues in Cafe Gigant

Donderdag 8 mei 2014

Door Gerard Oltmans

Gerard Oltmans

Kort geleden trad Niels Duffhues op in Cafe Gigant. Normaal gesproken volgt kort erna een “recensie” van het optreden. Nu is in mijn geval “sfeertekening” een betere omschrijving omdat het mij niet zozeer gaat om goed of slecht maar meer om het gevoel dat ik ervaar bij het optreden door de songs, de speler(s) maar ook door de reacties van het publiek. In dit geval ging het bloggen dus eens anders, door de waan van de dag (lees hectiek) kwam het er niet van. En dat vind ik nu jammer, want deze singer-song writer is er een om gekoesterd te worden.

Er was niet veel publiek, duidelijk een geval van na-koningsdag-dipje. En dat bleek jammer, een hoop mensen hebben dus iets aparts gemist. Maar goed voor mij dus een goede reden om alsnog de aandacht op deze zanger te vestigen. Een man met vele talenten waarvan filmen ook een grote liefde is (zie zijn site), een man ook die al lang in de muziekwereld rondloopt. Als je de recensies/interviews leest zijn zijn liedjes somber en verhalend. Nu was dit het eerste optreden dat ik van hem meemaakte dus teksten van liedjes had ik nog niet gelezen en laten we eerlijk zijn… ik kon ze ook niet verstaan tijdens het optreden. Maar die combinatie van een “distorted” gitaar en een “distorted” stem, creëerde melancholieke prettige sfeer. De combinatie klopte, dat merkte je ook aan het aanwezige publiek. Enthousiast. En daarom, daarom dacht ik, wilde ik jullie dit toch even laten weten.

Ik ben daarna zijn teksten gaan lezen en eerlijk is eerlijk een macabere fantasie kan deze zanger niet ontzegd worden, luister maar naar het eerste nummer van zijn gratis te downloaden album There’s a storm coming: Cooking a man. Mooi lopende lyrics dat zeker. Ga maar eens op onderzoek.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!