Nieuw Cinemini filmaanbod in GIGANT

Vrijdag 8 september 2023

Door Redactie

Vanaf 24 september kunnen peuters en kleuters hun allereerste bioscoopervaring beleven met het bijzondere filmprogramma van Taartrovers Cinemini in GIGANT. Dit programma biedt een interactieve en leerzame filmervaring, waarbij kinderen de gelegenheid krijgen om te spelen in een betoverend lichtlandschap. Cinemini wordt afgetrapt met de try-out vertoning van ‘Picknick met taart,’ een verfilming van het geliefde prentenboek van Thé Tjongh-King.

Unieke ervaring

Cinemini biedt een gevarieerd programma met mooie, lieve, spannende, abstracte, en verhalende korte films, speciaal samengesteld voor peuters en kleuters. Na de film krijgen de kinderen de kans om samen te spelen in een lichtlandschap, bestaande uit diverse installaties waarmee ze op een speelse manier ontdekken hoe licht verhalen kan creëren. Hier kunnen ze experimenteren met vormen, projectie, licht, schaduw, verhalen, beweging en kleur. Vragen zoals “Hoe ontstaan schaduwen?” en “Waar komen beelden vandaan?” worden beantwoord terwijl kinderen zich verwonderen over het verdwijnen en verschijnen van vormen in het niets.

Aangepast aan behoefte

De Cinemini-ervaring is speciaal afgestemd op de behoeften van jonge kinderen. De films worden vertoond bij gedimd licht, het geluidsniveau wordt aangepast aan hun gevoelige oren, en de sfeer is ontspannen. Kinderen kunnen vrij bewegen en reageren op de films, en na afloop hebben ze de kans om hun ervaring op allerlei manieren te verwerken met behulp van hun zintuigen.

Taartrovers Cinemini

Taartrovers Cinemini is een initiatief ontwikkeld door Taartrovers in samenwerking met het Eye Filmmuseum. Dit programma is al enkele jaren een succes op zondagochtenden in het Eye Filmmuseum in Amsterdam en is vanaf september 2023 ook beschikbaar bij GIGANT in Apeldoorn.

Voor meer informatie en kaartverkoop, bezoek de website van GIGANT.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!