Nieuw verkeersinfarct op de Arnhemseweg

Vrijdag 27 augustus 2010

Door Stadsmens

Nu het nieuwe studiejaar op de politieacademie is begonnen heeft Apeldoorn er een nieuw verkeersinfarct bij. Ter hoogte van het nieuwe opleidingsinstituut is er in de ochtendspits op de Arnhemseweg geen doorkomen meer aan. Lange files in beide richtingen vanwege afslaand verkeer naar het academieterrein. Vanuit de stad begint het afremmen ter hoogte van de Marchantstraat. Vanuit de richting Beekbergen zelfs files zover het oog reikt. Ergernis alom dus daar aan de Arnhemseweg. Maar ook: 

Fietsers die met gevaar voor eigen leven tussen het afslaande verkeer doorslalommen en overstekende schoolkinderen die hun leven niet meer zeker zijn. Dat gaat me nog wat worden de komende tijd wanneer de weg in het najaar ook nog op de schop gaat.

 Is dit nu kortzichtigheid, dit kon je toch op je klompen aanvoelen? Is de wet-en regelgeving, waardoor besluitvorming eeuwig lijkt te duren, belangrijker dat een goede doorstroming en verkeersveiligheid? Nee, dit gaat hem niet worden op deze manier. En het gaat alleen maar erger worden want over enige tijd zal ook de bevolking van Centraal Beheer Achmea nog  gaan verdubbelen. Ik voorspel een fataal infarct als daar niet snel iets aan gedaan wordt zoals het bijvoorbeeld het verplaatsen van de ingang van de politieacademie naar de andere kant van het bos. Of zit daar wellicht een zeldzaam sprinkhaantje?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!