Vernieuwde Treindienst 2025: Wat Verandert er voor Apeldoorn?

Donderdag 8 februari 2024

Door Jasmijn ten Napel

De aankomende dienstregeling van 2025 belooft diverse veranderingen voor Apeldoorn, met zowel verbeteringen als uitdagingen voor treinreizigers in de regio.

Snellere verbindingen

De invoering van de nieuwe dienstregeling brengt positief nieuws voor Apeldoorn. De herintroductie van snelle treinen tussen Harderwijk en Amersfoort zorgt voor verkorte reistijden, waardoor de spitsrichting tussen Apeldoorn en omliggende steden sneller en efficiënter wordt.

Uitdagingen en overwegmaatregelen

Ondanks de positieve ontwikkelingen zijn er nog enkele uitdagingen. De herintroductie van de snelle treinen is momenteel onder voorbehoud van financiering van overwegmaatregelen. Lokale belanghebbenden en reizigers wordt geadviseerd de ontwikkelingen nauwlettend te volgen.

Extra late treinen

Op vrijdag en zaterdagavonden kunnen Apeldoornse nachtbrakers zich verheugen op een extra late Intercity naar de Randstad, met vertrek om 00.14 uur. Hierdoor wordt het aanbod van late treinverbindingen uitgebreid, wat gunstig is voor het nachtleven en evenementen in de stad.

Verbeterde avonduren

In de avonduren zijn er uitgebreidere reismogelijkheden met extra sprinters tussen Apeldoorn en Deventer. Dit draagt bij aan een betere bereikbaarheid tijdens de avondspits en biedt reizigers meer flexibiliteit in hun reisplanning.

Speciale ochtendtrein

Opmerkelijk is de introductie van een speciale rechtstreekse ochtendtrein van Apeldoorn naar Amsterdam Centraal, met vertrek om 10.00 uur. Deze toevoeging zorgt voor een snellere ochtendverbinding tussen de twee steden.

In het najaar van 2024 wordt de definitieve dienstregeling 2025 bekendgemaakt. Er zijn nog veel meer wijzigingen, die vind je hier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!