Nieuwe fase in bouw winkelcentrum Anklaar; opleverdatum wel weer wat uitgesteld

Woensdag 23 mei 2018

Door Redactie

De bouwwerkzaamheden aan het casco van de parkeergarage van het nieuwe winkelcentrum Anklaar zijn afgerond en onlangs is gestart met de bouw van de winkels en appartementen. Om dit te vieren houdt BPD, samen met de gemeente Apeldoorn en mede-ontwikkelaar Habion, vanmiddag (woensdagmiddag 23 mei) tussen 15.00 en 17.00 uur een evenement voor omwonenden, winkeliers en andere belanghebbenden. Wel lijkt de bouw weer wat extra vertraging te hebben opgelopen. Op het nieuwe bord, het oude bord was stukgewaaid tijdens de storm een paar maanden terug, staat nu ‘oplevering: medio 2019’ terwijl op het vorige bord nog stond ‘oplevering: voorjaar 2019’.

De ontwikkeling van winkelcentrum Anklaar is in handen van BPD Ontwikkeling. BPD werkt hierbij nauw samen met de gemeente Apeldoorn en mede-ontwikkelaar Habion. Het winkelcentrum wordt onderdeel van het nieuwe Stadsdeelhart Anklaar dat dient als centrum voor de wijken Zevenhuizen en Zuidbroek en dat het centrale ontmoetingspunt wordt met ruim 14.000 m2 aan winkels, horeca en dienstverlening. Boven de winkels worden 60 appartementen gerealiseerd. Onder het winkelcentrum komt een parkeergarage met ruim 500 parkeerplaatsen waar de bezoekers de eerste twee uur gratis kunnen parkeren.

Winkelcentrum Anklaar komt op de plek waar ruim 40 jaar het voormalige winkelcentrum heeft gestaan. Veel van de winkels uit het ‘oude’ Anklaar zullen terugkomen in het nieuwe winkelcentrum zodat een aantrekkelijke mix van ketens en lokale Apeldoornse ondernemers ontstaat. Dit zijn onder andere Albert Heijn, Lidl, Gall & Gall, Etos, Zeeman, Kruidvat, Blokker, Bruna, Garant Optiek, Bakkerij Frentz, Groenteboer Kros, Speciaalzaak Mekelenkamp, Ami Kappers, Cafetaria Anklaar en Efes Döner Kebab. Hiermee is het grootste deel van de totale winkeloppervlakte verhuurd. In een later stadium zal bepaald worden of de appartementen in de koop- of de huursector op de markt worden gebracht. Volgens de huidige planning vindt de feestelijke opening van het winkelcentrum medio 2019 plaats.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Winkelcentrum Anklaar

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!