Help de bevolking van Oekraïne

Nieuwe locatie voor Licht op Herinnering

Donderdag 17 oktober 2019

Door Redactie

Dit jaar vindt op woensdag 6 november Licht Op Herinnering weer plaats. Eerder werd het altijd gehouden op de begraafplaats aan de Soerenseweg, maar deze 11e editie is op begraafplaats Heidehof in Ugchelen. Na 10 jaar heeft de stichting Licht op Herinnering een andere locatie gekozen voor dit evenement.

Licht op Herinnering geeft op een eigen wijze ruimte aan iedereen die een dierbare wil herdenken. Op (een deel van) begraafplaats Heidehof is een sfeervol verlichte route uitgezet. ,,Al wandelend kan je je overledene herdenken en gedenken door middel van onder meer Gregoriaans gezang, poëzie, stil zijn in het eenpersoons kapelletje, het eten van gedachtenissoep en schilderen met water”, meldt Marlies Musch namens de organisatie. ,,Iedereen is van 18.00 tot 21.00 uur welkom, ongeacht leeftijd of levensovertuiging. Uiteraard ben je ook van harte welkom als je dierbare ergens anders is begraven of gecremeerd.”

De route is ongeveer 1500 meter en goed toegankelijk voor rolstoel en rollator. Aan het einde van de route is er gelegenheid om even na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee. Voor wie slecht ter been is, is er vervoer terug naar de ingang van de begraafplaats. De toegang is vrij. De begraafplaats is tussen 17.00 en 18.00 uur gesloten.

Deze speciale avond heeft de Stichting Licht Op Herinnering kunnen realiseren dankzij de inzet van veel vrijwilligers, de fantastische hulp van de begraafplaats-medewerkers en beheerders, sponsoren en giften. Meer informatie is te vinden op www.lichtopherinnering.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?