Nieuwe podcast ‘Studio ACEC’ trapt af met Jasper van der Graaf

Vrijdag 16 juni 2023

Door Redactie

Apeldoorn is een podcast rijker. In de reeks: ‘Studio ACEC’ spreekt Max Dammers met bijzondere gasten die hem inspireren. Hij is nieuwsgierig naar wat ze doen, hoe ze het doen en vooral waarom. Maatschappelijke thema’s worden afgewisseld met bijzondere ondernemers en personen op het gebied van levenskunst.

Eerste aflevering met Jasper van der Graaf

In de eerste aflevering verwelkomt Max Dammers Jasper van der Graaf, directeur van ACEC. Een strijder voor cultureel onderscheidend vermogen, tegen de middelmaat en een gepassioneerde pleitbezorger van schoonheid en stedelijke dynamiek. In het gesprek wordt duidelijk dat van der Graaf ACEC graag de ‘culturele buitenboordmotor’ noemt. Een term die zijn strijdvaardigheid en energie perfect illustreert.

Als je niet bij ACEC naar binnen komt, dan brengen we de kunst wel naar jou.

Jasper onthult zijn visie voor ACEC, waarbij hij de locatie niet alleen als een gebouw ziet, maar ook als een bron van inspiratie en creativiteit. “Het binnenprogramma is maar een deel van het aanbod. “Als je niet bij ACEC naar binnen komt, dan brengen we het product wel naar jou,” stelt hij, hierbij doelend op nieuwe kunst in de openbare ruimte. Hieruit blijkt een vastberadenheid, vastbesloten om de culturele impact van ACEC op Apeldoorn te maximaliseren.

Strijdbaar voor schoonheid en stedelijke dynamiek

Tijdens het gesprek wordt het duidelijk dat van der Graaf’s levenspad, van wereldwijde kunstenaar naar gemeente Apeldoorn, invloed heeft op zijn huidige rol. Zijn visie van ACEC als een voedingsbodem voor verandering, creativiteit en authenticiteit is gebaseerd op zijn eigen ervaringen en beïnvloed door zijn persoonlijke motto: “schoonheid en stedelijke dynamiek”.

Zijn kijk op de toekomst van Apeldoorn? Hij beschrijft de stad als een donut: “De ring is goed, daar binnen is het niks”. Volgens hem is de oplossing voor deze leegte de moderne cultuur die ACEC biedt. Hij wil dat ACEC zich ontwikkelt tot het ‘Apeldoorns Commandocentrum van de Eigentijdse Cultuur’ waar kunstenaars en hun achterban samenkomen.

Hij eindigt met een krachtige verklaring: “Ik ben een kunstenaar en dat is het meest interessante beroep van Nederland. Dat geeft mij kracht om ook andere resultaten te halen.”

Luister Studio ACEC

‘Studio ACEC’ belooft te boeien met gesprekken over leven, ondernemen, en creativiteit. De eerste aflevering is beschikbaar via de site van ACEC, of te vinden op Spotify, Google Podcasts en op Apple Podcasts.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!