Nieuwe reeks masterclasses ‘Het verhaal van Apeldoorn’

Maandag 3 september 2018

Door Redactie

City Marketing

Kom in één avond alles te weten over de Apeldoornse architectuur, geschiedenis of politiek

Apeldoorn Marketing, de citymarketing organisatie van Apeldoorn, organiseert dit najaar een serie van 6 masterclasses over ‘Het verhaal van Apeldoorn’ in de periode van 13 september tot 28 november. Tijdens de masterclasses worden deelnemers gevoed met mooie verhalen over o.a. de Apeldoornse geschiedenis, architectuur en politiek. Elke masterclass gaat in op een thema en duurt één avond. Deelnemers kunnen de hele serie masterclasses volgen, of zich inschrijven voor losse masterclass avonden.

Verborgen historie 

‘Apeldoorn is een stad met een hele rijke historie. Maar heel veel inwoners kennen die mooie geschiedenis nog niet. Deze cursus is er voor iedereen die het leuk vindt om meer te weten te komen over onze stad’, aldus Ilse Harmelink, directeur van Apeldoorn. De cursus is vooral bedoeld voor bewoners, werknemers en bestuurders in Apeldoorn, die hun stad zo nog beter te leren kennen en hopelijk ambassadeurs worden voor de stad. De masterclasses worden georganiseerd door Apeldoorn Marketing, in samenwerking met onder meer CODA, Erfgoedplatform Apeldoorn, Gemeente Apeldoorn en de Historische Vereniging Oud Apeldoorn.

Volle zalen

Vorig jaar werd ‘Het verhaal van Apeldoorn’ voor het eerst georganiseerd. Wegens groot succes vindt de serie masterclasses dit najaar opnieuw plaats. Sprekers zijn o.a.Dolly Verhoeven (hoogleraar Gelderse Geschiedenis), Carin Reinders (directeur CODA) en Barry van de Lagemaat (directeur Rabobank). Deze en andere verhalenvertellers zijn weer van de partij. Daarnaast zijn er nieuwe sprekers toegevoegd, zoals Hans Menke (manager Architectuurcentrum Bouwhuis Apeldoorn), Doesjka Majdandzic (stedebouwkundige bij de Gemeente Apeldoorn) en Rémon Ridder (VisitVeluwe).

Inschrijven masterclasses Het verhaal van Apeldoorn

De tickets voor losse masterclasses kunnen online besteld worden voor € 12,50 per stuk. Wie zich aanmeldt voor de volledige cursus betaalt € 50,-. Deelnemers krijgen dan ook een deelnamecertificaat.  Iedereen kan zich inschrijven via www.verhaalvanapeldoorn.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Evenementen Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!