Nieuwjaarswensen

Donderdag 31 december 2020

Door Amrutha Mol

Oud en nieuw is elk jaar een schitterend feest: vuurwerk, oliebollen en gezellig samen aftellen. De kerstdagen zitten erop en een nieuw jaar is in aantocht. Deze oudejaarsavond staat bij mij in het teken van bepaalde tradities: reflecteren op het oude jaar en nieuwe plannen maken voor het nieuwe jaar. Nu zullen de plannen er voor komend jaar wel karig uitzien in verband met corona. Die lange reis die ik wilde maken gaat waarschijnlijk niet door en van een taalcursus in het buitenland zal waarschijnlijk ook niks komen. Erg jammer, maar in plaats van kijken wat niet kan kijk ik graag naar wat er wel kan.

Zo kun je je ‘nieuwjaarswensen’ aanpassen op de huidige corona periode. Dus ik zal een paar wensen met jullie delen: ik wil in het nieuwe jaar minimaal 5 minuten per dag aan mindfullness doen. Daarnaast wil ik in het nieuwe jaar graag vaker reflecteren op hoe het leven op dat moment loopt. Normaal gesproken prik ik heel bewust 2 momenten in het jaar daarvoor. In de zomer en in tijdens oudjaarsdag ga ik flink reflecteren over alle belangrijke gebeurtenissen van de afgelopen tijd. Maar komend jaar ga ik dat wat vaker doen. Wat zijn jouw nieuwjaarswensen?

Thuisonderwijs

Maar misschien is nieuwsjaarswens niet het juiste woord. Want als het op wensen aankomt heb ik maar 1 wens: dat deze coronacrisis snel ophoudt. Ik zie dat de ondernemers, zorg en horeca mensen het zwaar hebben en dat is natuurlijk heel jammer. Als student kan ik zeggen dat ik ook wel klaar ben met het thuisonderwijs via Teams. Ik wil mijn klasgenoten weer in de klas kunnen zien en mijn docenten in real life kunnen bevragen. Ik heb te doen met iedereen die dupe is van deze crisis en wens iedereen daarom ook veel sterkte toe.

Laten we met z’n allen 1 goed voornemen hebben: ons houden aan de maatregelen, zodat we in het nieuwe jaar sneller van de coronacrisis af zijn.

Fijne jaarwisseling!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!