Nintendo 3DS Hands-On

Donderdag 17 februari 2011

Door firstgame

Het hele idee achter de Nintendo 3DS is uniek, maar de vraag of het werkt heeft altijd een beetje in mijn hoofd gezweefd. Dit was echter omdat ik het apparaat nooit heb kunnen aanschouwen, laat staan heb kunnen testen. Dit veranderende gisteren toen ik het Nintendo 3DS Event heb mogen bijwonen in Amsterdam. Het evenement vond plaats in een club tegenover het gebouw van de Volkskrant.

Het evenement werd ingeluid met een korte presentatie over de Nintendo 3DS waarin de unieke features besproken en getoond werden. Daarna kwamen er enkele Nintendo dames en heren van achter die allemaal een Nintendo 3DS in hun hand hadden.  Ieders ging op zijn plek staan en wij kregen de kans om het apparaat voor het eerst uit te proberen. Om mijn ervaringen goed te kunnen delen met jullie splits ik het in twee delen.

Het 3D effect

De Nintendo 3DS werkt, mag dat even duidelijk zijn. Veel mensen zetten grote vraagtekens bij de technologie en vragen zich hardop af wat voor 3D effect we dan precies moeten verwachten. Gaat het alleen maar de diepte in of komt het 3D ook bijna je beeld uitknallen? De 3DS heeft tijdens het evenement zeker laten zien dat het beide kant, zowel diepte als eruit knallen. Dit verschilt echter per game, het is maar net waar de ontwikkelaar voor heeft gekozen.

Om maar even twee voorbeelden te noemen, je hebt de game The Legend of Zelda: Ocarina of Time en de game Kid Icarus. Bij The Legend of Zelda: Ocarina of Time is ervoor gekozen om het 3D effect echt toe te passen op alleen de diepte, het is immers een port van het origineel dat het verschenen is op de N64. Maar bij de game Kid Icarus heb je vaak het gevoel dat het echt je beeldscherm uitkomt. Het werkte allemaal erg goed, ik vroeg me alleen af hoe het zou gaan werken voor mensen die een bril dragen, zullen die het effect ook kunnen zien?

Ik draag sinds kort namelijk een bril voor veraf en het zou jammer zijn als mijn bril het effect tegen zou werken. Maar ik kan eerlijk vertellen dat ik geen verschil heb gezien toen ik mijn bril op of af had, het 3D effect werd er niet door aangetast. Wat je wel merkt met 3D is dat je ogen erg snel vermoeid raken, daarom is de slider op de zijkant waarmee je het 3D effect kan uitschakelen erg welkom. Nintendo raad ook aan om het 3D effect na een half uur gamen even uit te zetten om je ogen wat rust te geven.

De graphics

Grafisch gezien is de Nintendo 3DS echt wonderschoon, games als Metal Gear Solid en Resident Evil zien er schitterend uit en laten de kracht van de hardware goed zien. We kunnen  zeker verwachten dat er nog veel meer uitgehaald gaat worden want dit is pas het begin, een schitterend begin. Zelfs de gepolijste graphics van Ocarina of Time zijn visueel gezien erg sterk en ik ben erg benieuwd wat we qua grafisch niveau allemaal kunnen verwachten op dit systeem.

Op de 3DS zit op de zijkant een schuifknop waarmee je het 3D effect uit en aan kan zetten, wat erg handig is voor vermoeide ogen. Maar de graphics worden er niet mooier of lelijker op wanneer je het 3D effect uitzet, het wordt alleen iets scherper. Dat de 3DS mooie beelden tevoorschijn kan toveren is nu zeker duidelijk, maar om eerlijk te zijn had ik het een schande gevonden als het niveau van de DS behouden werd want dat was een drama op visueel gebied.

Mijn ervaringen met de 3DS zijn zeer positief, tuurlijk heeft het apparaat hele kleine minpuntjes maar dat zal de pret zeker niet in de weg zitten. Je ogen raken vermoeit van het 3D effect maar wanneer je dat uitzet kunnen je ogen ook weer een beetje tot rust komen. Waar ik ook erg benieuwd naar ben wanneer de 3DS aanschaf hoe snel de batterijen leeg gaan bij intensief gebruik, maar zulke dingen kan ik pas echt testen zodra het apparaat in de winkel ligt. Het is nu wachten tot 15 maart want dan ligt hij in de winkels en ik ben erg benieuwd hoe de games zijn die erop uit komen. De Nintendo 3DS mag dan een geweldig apparaat zijn, zonder leuke games is hij nergens.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!