NL DOET in Apeldoorn

Zondag 23 januari 2011

Door djongman

Op 18 en 19 maart 2011 organiseert het Oranje Fonds, samen met maatschappelijke organisaties, NL DOET; dè grootste vrijwilligersactie van Nederland. NL DOET zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. 

Het Verenigingsburo en Maatschappelijk Ondernemen Apeldoorn zetten haar krachten ook voor 2011 in om in Apeldoorn e.o.  zoveel mogelijk projecten en klussen te realiseren. In Apeldoorn is er een werkgroep in het leven geroepen om NL Doet in Apeldoorn een succes te laten zijn! De werkgroep bestaat ui vertegenwoordigers van Atlant zorggroep, Zorggroep Apeldoorn, stichting Present, Verenigingsburo/Wissselwerk, gemeente Apeldoorn, de Woonmensen en Maatschappelijk Ondernemen Apeldoorn.

Vorig jaar was Apeldoorn goed vertegenwoordigd tijdens NL DOET met zo’n 20 verschillende vrijwilligersklussen in verschillende zorginstellingen. Maatschappelijk Ondernemen Apeldoorn, heeft het initiatief genomen om het bedrijfsleven te betrekken en te koppelen aan verschillende klussen.10 bedrijven en verschillende afdelingen van de gemeente deden met in totaal zo’n 150 werknemers mee.
Naast bedrijven die al vaker meededen aan NL DOET (en voorheen MADD) waren er ook een aantal nieuwkomers. Bijvoorbeeld Monuta, die vorig jaar met 24 medewerkers de handen uit de mouwen hebben gestoken. De overige bedrijven die hebben deelgenomen zijn: Rabobank Apeldoorn en Omgeving, Politieacademie, ACCRES, Gemeente Apeldoorn, Deutsche Bank (voorheen ABN-AMRO bank) Sylryk project management, E&S Advies en Consultancy, Rabobank Young Ambition, Kamer van Koophandel, Achmea Centraal Beheer en Univé Stad en leerlingen hebben tijdens hun maatschappelijke stage ook hun steentje bijgedragen. 

Veel klussen werden gerealiseerd en bijzondere ontmoetingen vonden plaats.
Graag nodigen wij iedereen in Apeldoorn om in 2011 ook mee te doen met NL DOET!

Neem regelmatig een kijkje op  >>>NL Doet Apeldoorn om een klus aan te melden of te zoeken!

TIP: Er komen steeds nieuwe klussen bij!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!