Nog even snel een laatste selfie met Baboe

Donderdag 31 oktober 2019

Door Amrutha Mol

De gorilla op het torentje bij het Marktplein, Baboe, is vanaf vanmiddag (donderdag 31 oktober) van het torentje af. ,,De aap is eraf geklommen”, zegt een voorbijlopende moeder tegen haar zoontje die naar de aap wijst vanuit de buggy. De 2 lopen snel door, maar zeggen vanmiddag nog even terug te komen.

Geïnteresseerden konden vanmiddag vanaf 14.00 uur afscheid nemen van Baboe. Er was een matige opkomst bij het afscheid van de Baboe. Vanaf 14.30 kwamen er een aantal mensen even kijken. Niet alleen kinderen gingen op de foto met Baboe, ook volwassenen maakten nog even een laatste selfie met de aap. Vanuit Apeldoorn Marketing was onder meer Rianne van Strien aanwezig. Terwijl ze pakjes drinken en spekjes voor de kinderen klaarzet, zegt ze: ,,Baboe was natuurlijk een opvallende verschijning in Apeldoorn. We horen ook terug van meerdere mensen dat ze Baboe wel leuk vonden en sommige kindjes gaan hem ook wel missen.”

Veel Apeldoorners zijn het wel met elkaar eens dat ze het leuk vonden dat Baboe de aap er was en dat hij wel had mogen blijven. ,,Ik hou van apen, ik vind het jammer dat de aap weg gaat”, zegt Tom (5). Zijn moeder Esther Kuijls (40) zet hem nog even snel op de foto en vertelt: ,,Van ons had hij wel mogen blijven, we gingen toch altijd even kijken als we in de buurt waren.”

Toeristen Renee (65) en Anneke (60) van Cratz, wisten niet waarom Baboe op het torentje zat, maar vinden het wel een heel mooi kunstwerk. ,,Ja, wij kennen de Apenheul wel, maar wisten niet dat dit een cadeau was van de Apenheul aan de stad. Wel heel gaaf, zo’n grote aap! Het is echt een opvallende verschijning.” Priscilla Schojier (32) en haar dochtertje Kimberley (10) maken ook nog een paar selfies met de grote aap. ,,Echt stom dat de aap weg gaat, want hij was wel cool”, vindt Kimberley. Moeder Priscilla vult haar aan: ,,Ja, hij was wel echt een publiekstrekker, hé. Het was wel goed voor Apeldoorn dat Baboe daar zat.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!