Nog vrije plekken kleedjesmarkt Koningsdag

Donderdag 25 april 2019

Door Redactie

Het was heel druk bij het ACEC gebouw, voor de verkoop van de vergunningen van de kleedjesmarkt die gehouden wordt op Koningsdag. Er stonden om 6.00 uur al mensen te wachten tot de verkoop om 9.00 uur zou starten, maar toch zijn nog niet alle plekken vergeven. Daarom kan je op zaterdag 27 april zelf nog aan plekken komen.

Wil jij ook graag op de Kleedjesmarkt staan? Dan kun je op Koningsdag nog een vergunning kopen. Bij de Koninklijke Scholengemeenschap (KSG) wordt zaterdag vanaf 7.30 uur nog een verkoop van kleedjesmarktplekken gehouden. De vergunningen kosten 10 euro en de organisatie vraagt contant te betalen, want er is geen pinapparaat aanwezig.

In verband met de warenmarkt op Koningsdag in de omgeving Hoofdstraat-Zuid en Hofstraat, én de diverse bouw- en wegwerkzaamheden in de binnenstad, zal de route van de kleedjesmarkt er dit jaar anders uitzien dan de afgelopen jaren.

De route loopt nog steeds via de Nieuwstraat – Vosselmanstraat – Roggestraat (vanaf ingang Q-park) naar het Beekpark (rondom).

Dit zijn de locaties waarop je de Kleedjesmarkt op Koningsdag 2019 kunt vinden:
• Marktstraat
• Beekstraat
• Beekpark
• Vosselmanstraat
• Nieuwstraat
• Paslaan
• Van de Houven van Oordtlaan
• Oranjepark

Afscheid Caspar Orizande

Na 10 jaar neemt Stichting Oranjefeesten afscheid van vrijwilliger Caspar Orizande, organisator van de Kleedjesmarkt. Toen Caspar Orizande 12 jaar oud was, begon hij al als vrijwilliger bij Stichting Oranjefeesten. Zijn moeder werkte met de toenmalige voorzitter: hij en een vriend werden gevraagd om op Koningsdag 2005 hand- en spandiensten te verlenen. Het “hoofdkwartier” was destijds De Klup. Als bijvoorbeeld ergens op locatie een haspel nodig was, of een artiest naar zijn plek gebracht moest worden, kwamen zij in actie. Gezien zijn ondernemende en enthousiaste geest werd hij vier jaar later gevraagd om de Kleedjesmarkt te organiseren, en bestuurslid te worden.

De huidige werkwijze voor het organiseren van de Kleedjesmarkt is door Caspar vanaf 2010 helemaal opgezet en uitgewerkt tot een efficiënte en soepel lopende procedure. ,,Mensen hebben soms geen idee wat er allemaal achter de schermen moet gebeuren voordat de verkoop van de vergunningen kan plaatsvinden. Zo moeten de locaties bezocht en geteld worden, overlegd worden met de gemeente, iets van 650 vergunningen nummeren, vele mails beantwoorden, speciale verzoeken moeten in behandeling genomen worden en nog veel meer.” De middag/avond voor Koningsdag worden alle plaatsen op de route genummerd, en op Koningsdag wordt gecontroleerd of er toch geen commerciële handelaren tussen staan, want dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Inmiddels is Caspar een volwassen man geworden, en een drukke ZZP’er. Voor zijn eigen bedrijf is hij nu 60-70 uur per week in touw: het wordt praktisch onmogelijk om dit nog te combineren met zijn vrijwilligersfunctie bij Stichting Oranjefeesten. Gezien zijn loyaliteit naar de stichting kost het hem moeite om aan te geven dat hij zijn functie wil neerleggen. ,,Het is een hele leuke club met hardwerkende vrijwilligers, en ik wil ze niet in de steek laten. Maar het kan echt niet meer.” laat Caspar weten. Stichting Oranjefeesten is hem zeer dankbaar voor al zijn jaren trouwe en hardwerkende inzet en zal hem enorm gaan missen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Koningsdag

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!