Noordelijke Hoofdstraat kreunt en steunt

Maandag 12 februari 2018

Door Redactie

Langzaamaan lijkt Apeldoorn weer op te krabbelen uit de crisis. Toch is dat nog niet echt te merken in het noordelijke deel van de Hoofdstraat. Zo verdween onlangs de Multivlaai vanwege onvoldoende omzet en perspectief, sluit de Kijkshop binnenkort definitief de deuren en ook Van Zeben verdwijnt uit het straatbeeld.

Het is geen grap, op 1 april stopt ook Van Zeben, Scandinavisch wonen en houten speelgoed de deuren. Na bijna 78 jaar trekken Dunja en Cees de stekker eruit. Dunja Heijkoop-Zwamborn zegt daarover: ,,Mijn grootvader, een Zwamborn, is in 1939 net voor de oorlog begonnen. Daarna hebben mijn ouders het overgenomen. Als kind van, ben ik 20 jaar geleden ook mee gaan draaien in de winkel. En twaalf jaar geleden hebben mijn man en ik het overgenomen. Nu stoppen we.”

Een familiebedrijf stopt: ,,Ja, Cees heeft een mooie vaste baan gevonden. Ik heb de winkel toen alleen voortgezet. Heel leuk en interessant om te doen. Met een heel fijne klantenkring. Toch vond ik het wel groot om in mijn eentje te doen. En dan ga je nadenken. We hebben ongeveer twee jaar over dat proces gedaan. Nu is het klaar en het is ook goed zo. We hebben natuurlijk wel gemerkt dat het minder ging door de veranderende tijden, maar dat was het niet alleen.” Op de vraag of de leegloop er mee te maken heeft, kan Dunja niet echt antwoorden: ,,Er is natuurlijk wel veel verandering geweest de laatste jaren. Hoe het met dit pand verder gaat weet ik niet.”

Veel meer over de binnenstad is morgen te lezen. Dit alles in het kader van de komende verkiezingen. In de aanloop daarvan is Apeldoorn Direct nadrukkelijk in beeld.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Hoofdstraat Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!