Ontdek de kracht van verbinding: Word een buddy in Apeldoorn

Dinsdag 23 mei 2023

Door Redactie

Wil jij je wereld openstellen en van betekenis zijn door jezelf te zijn? Wil jij nieuwe mensen ontmoeten? Zowel Apeldoorners als gevluchte mensen die in Apeldoorn wonen? Dan is het Buddytraject echt iets voor jou! Buddy to Buddy zet zich in voor alle vluchtelingen die noodgedwongen hun thuisland moesten ontvluchtten en nu in Apeldoorn verblijven. Door deze nieuwkomers te koppelen aan betrokken Apeldoorners heten wij hen een gastvrij welkom. Waardoor nieuwkomers niet in eenzaamheid raken in dit voor hen vreemde land en zich sneller op hun gemak voelen.

Iedereen kan meedoen

Iedereen kan meedoen, jong, oud, alleen of als gezin. Je kunt van betekenis zijn door jezelf te zijn. Wij koppelen je, samen met anderen, op basis van gelijkwaardigheid en gemeenschappelijke interesses, aan iemand die gevlucht is. Vier maanden ontmoeten jullie elkaar eens per week en openen daarmee de deur naar elkaars wereld. Naast het 1-op-1 contact met je buddy organiseert Buddy to Buddy gezamenlijke activiteiten waar buddy’s elkaar vrijblijvend, op een laagdrempelige manier, ontmoeten. Na 4 maanden wordt het project feestelijk afgesloten.

Kopje koffiedrinken of samen wandelen

Tijdens de vier maanden spreek je één keer per week met elkaar af. Dat kan je invullen zoals je zelf prettig vindt. Ons advies is om het zo makkelijk mogelijk voor jezelf te maken. Het belangrijkste element is het gezellige, sociale contact. Dus drink samen een kopje koffie, ga een wandeling maken of nodig je buddy uit om mee te eten met je gezin. Neem jouw Buddy mee in jouw wereld. In sommige gevallen is dit zelfs basis voor een langere vriendschap. Fokjelien is buddy en noemt het buddyschap: “Een verrijking van je leven” Ook buddy Fereshteh ziet voordelen: “Het is interessant een vriendschap te hebben met iemand uit Nederland. Terwijl je samen plezier hebt leer je ook over elkaars cultuur”

Place to be

Tijdens de informatieavond op, dinsdag 30 mei, wordt er meer informatie verteld over het buddytraject. Vanaf 19:15 is iedereen welkom in het ACEC gebouw, aan de Roggestraat in Apeldoorn. De bijeenkomst vindt plaats op de 1e verdieping, Oost. Geïnteresseerden kunnen aanbellen bij de vergaderruimte. De informatieavond zelf start om 19:30 uur.

Aanmelden kan via apeldoorn@buddytobuddy.nl en wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!