Verken jouw mogelijkheden op het NewTechFestival 2023

Dinsdag 10 oktober 2023

Door Redactie

NewTechFestival 2023 komt eraan. Ontdek de grenzeloze mogelijkheden van werken of een opleiding in de techniek. Dit gratis toegankelijke evenement vindt plaats op het Zwitsalterrein in Apeldoorn op 3 november (13:30 – 18:00 uur) en 4 november (10:00 – 16:00 uur). Vanwege het groeiende enthousiasme en de toenemende belangstelling voor het evenement is er gekozen voor de naam: het NewTechFestival.

Wereld van kansen

Of je nu aan het begin van je carrière staat of al enige ervaring hebt, het NewTechFestival biedt inzicht in hoe technologie de arbeidsmarkt vormgeeft, van jong tot oud. Technologie heeft zijn stempel gedrukt op diverse sectoren, van landbouw tot horeca, en de kansen zijn eindeloos. Tijdens het festival krijg je de kans om te ontdekken wat technologie betekent voor verschillende bedrijven en organisaties. Ze presenteren hun nieuwste technologische snufjes en mogelijkheden. Laat je informeren door partijen die jou kunnen helpen bij het maken van een opleiding richting techniek en werken in techniek.

Dr. Andre Kuipers en Morrog

Op vrijdag 3 november is er een bijzondere gast aanwezig; YouTuber en streamer Morrog. Met meer dan 175 duizend abonnees op YouTube en ruim 173 duizend volgers op Twitch, is hij aanwezig voor een meet-and-greet. Morrog vertelt over zijn opmerkelijke overstap naar de wereld van livestreaming na zijn opleiding tot vliegtuigingenieur.

Op zaterdag 4 november is er nog een andere indrukwekkende gast: Dr. Andre Kuipers. Als eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam, bracht deze ESA-astronaut in totaal 204 dagen in de ruimte door. Hij deelde zijn expertise als arts, wetenschapper, boordingenieur en onderhoudsmonteur. Luister naar zijn inspirerende verhaal te en wees er op tijd bij om de meet-and-greet bij te wonen.

Over NewTechFestival

Het NewTechFestival is een initiatief van Sterk Techniek Onderwijs Apeldoorn, NewTechPark en de gemeente Apeldoorn. Het omvat diverse programma’s voor leerlingen en volwassenen. Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door de toewijding en inzet van docenten, studenten, bedrijven en vrijwilligers.

Voor meer informatie, bezoek de website van NewTechPark.

Bekijk de trailer van het festival hier beneden!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!