Ontdek nieuwe vriendschappen door Buddy To Buddy

Dinsdag 7 november 2023

Door Redactie

Buddy to Buddy Apeldoorn is op een missie om nieuwkomers te verbinden met stadsgenoten op basis van gelijkwaardigheid en gedeelde interesses. In een wereld waar iedereen zichzelf kan zijn, geloven we dat ware verbinding ontstaat door elkaar te leren kennen. Deze maand gaat de volgende ronde van dit inspirerende project van start.

Inclusiviteit en nieuwe netwerken

Dieuwke de Boer, de projectleider, benadrukt het belang van het uitbreiden van je sociale netwerk wanneer je nieuw bent in Nederland. “Het uitbreiden van je netwerk is enorm belangrijk als je nieuw bent in Nederland. Ondanks dat we zien dat mensen heel graag willen, is het toch niet vanzelfsprekend dat je snel een nieuw netwerk opbouwt. Veel nieuwkomers, blijkt uit onderzoek, blijven jaren in een sociaal isolement. Gelukkig zijn er veel Apeldoorners bereid om hun deur open te zetten. Jaarlijks organiseren wij 5 rondes waar we 25 koppels matchen om vier maanden 1 keer per weer een uurtje af te spreken. Samen bouwen we zo aan een inclusieve stad. Stap voor stap, vriend voor vriend.”

Verbinding

Inwoners van Apeldoorn worden aan nieuwkomers gekoppeld op basis van overeenkomsten, gedeelde hobby’s of interesses. Deze ‘buddy’s’ engageren zich om elkaar gedurende vier maanden wekelijks te ontmoeten, waardoor ze een kijkje krijgen in elkaars levens. Bovendien organiseert Buddy to Buddy gezamenlijke activiteiten om de ontmoetingen laagdrempelig te maken. Er is begeleiding beschikbaar in de vorm van ‘Buddytalk’, waardoor niemand er alleen voor staat. Na vier maanden eindigt het project op een feestelijke manier, en ontstaan er vaak nieuwe vriendschappen.

Informatieavond

Voor degenen die geïnteresseerd zijn, nodigt Buddy to Buddy Apeldoorn je uit voor een informatieavond op dinsdag 14 november in het ACEC-gebouw om 19:15 uur (1e verdieping, vergaderruimte). Tijdens deze avond zullen ze uitgebreid vertellen over Buddy to Buddy en het buddytraject. Als jij binnen vier maanden een nieuwe stadsgenoot wilt leren kennen en van betekenis wilt zijn door gewoon jezelf te zijn. Dan is deze avond een uitstekende gelegenheid om meer te ontdekken.

Aanmelden is niet verplicht maar wel fijn voor de organisatie, en kan via de website van Buddy To Buddy. Ook kan je een mailtje sturen naar apeldoorn@buddytobuddy.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!